En Sıcak Konular

Yarım milyondan fazla kişi yerinden oldu

6 Temmuz 2014 14:23 tsi
Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban'a yönelik askeri operasyonlar nedeniyle şimdiye kadar 572 bin kişi yerlerinden oldu.

Pakistan Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, 15 Haziran'da başlayan "Zarb-e Azb" operasyonu sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan bölge halkına dair kapsamlı bir raporun Başbakan Navaz Şerif'e sunulduğu belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar 44 bin 633 aileye mensup 572 bin 529 kişinin evlerinden kaçarak ülke içinde mülteci konumuna düştüğü kaydedildi.

Ayrıntılı durum raporunda, ülke içinde mülteci konumuna düşenler için ayrılan 329 milyon dolarlık yardımın 27 milyon dolarının ailelere ulaştırıldığı ifade edildi. Operasyonların yapıldığı Kuzey Veziristan sınırındaki Bannu bölgesinde Pakistan ordusu, Dünya Gıda Programı ve federal hükümetin yardım dağıtmayı sürdürdüğü, bugüne kadar 4500 tonluk yardımın 31 bin aileye ulaştırıldığı aktarıldı.

Pakistan'da 8 Haziran'da Pakistan Talibanı militanları tarafından Karaçi Uluslararası Havalimanı'na baskın düzenlenmiş, baskında aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda 10 saldırganın 7'si öldürülürken 3'ü üzerlerindeki bombaları patlatarak intihar etmişti. Saldırıyı sonrasında Pakistan ordusu, militanların kalesi olarak bilinen Kuzey Veziristan bölgesine "Zarb-e Azb" adıyla geniş çaplı hava operasyonu başlatmıştı. Havadan ve karadan devam eden operasyonda 20 günün sonunda 370'ten fazla militanın öldürüldüğü, 19 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

aa

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs