En Sıcak Konular

Erdoğan: Farklı bir yolculuğun içerisindeyiz

6 Temmuz 2014 09:18 tsi
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Farklı bir yolculuğun içerisindeyiz. Bu yolculuk ilk defa milletin kendi başını seçeceği bir seçim yolculuğu'' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tütün İskelesi Protokol Yolu'nda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, "başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş" olan mübarek Ramazan-ı Şerif'in anlamlı bir iftar sofrasında bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Erdoğan, Samsunluların yağmura rağmen kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, "Rabbim bu iftar sofrasını bereketli kılsın, tüm ibadetlerimizi inşallah kabul etsin" diye konuştu.
 
Farklı bir yolculuğun içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, ''Bu yolculuk ilk defa milletin kendi başını seçeceği, cumhurun kendi başını seçeceği bir seçim yolculuğu ve bu seçim yolculuğunda inanıyorum ki Samsun o kurtuluş mücadelesinde nasıl bir ilk adım olduysa, bunda da yine bir ilk adım olacaktır. Farklılığını ortaya koyacaktır ben buna inanıyorum. Siz 30 Mart'ta zaten farklılığınızı ortaya koydunuz, inşallah bu, sadece 30 Mart'ın bir devamı değil, 2015'in inşallah bir işaret fişeği olacaktır'' görüşüne yer verdi.
 
Halkın bu noktada iradesini bir güç olarak ortaya koyacağını ifade eden Erdoğan, ''Ve bizi zayıf düşürmek isteyenlere karşı, siyaset dışı manevralara girenlere karşı biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız'' dedi.
 
Eğitimde, ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, temel hak ve özgürlüklerde Türkiye'nin nereden nereye gelindiğinin ortada olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
 
''Kardeşlerim unutmayın bu ülkede, imam hatip okulları dahi kızlarımızın başörtüleriyle okula gidemediği yerlerdi. Üniversiteler öyleydi, şimdi böyle bir şey kaldı mı?  4+4+4 ile hamdolsun bir değişim, bir dönüşümü gerçekleştirdik. Artık başörtülü, başı açık tüm eğitim haklarından istifade ediyorlar mı? Ediyorlar. Bu ülkede, bu özgürlüklerin önündeki engeller kalktı mı? Kalktı. Burada iktidarımızın marifeti, mahareti sizlerin desteği ile oldu. Sizler bize yetki verdiniz, biz de bu yetkiyi sabırla, metanetle yerine getirdik. Şimdi bunu çok daha farklı yere, işte bakın artık hanım kardeşlerimiz kamuda da ne yapıyor, başörtülü olarak çalışabiliyor.''
 
"Siyaset insan yönetme sanatının adıdır''
 
Erdoğan, ''Bu ayrımcılığı yapan kimdi acaba? Bunları sizler gayet iyi biliyorsunuz. Şimdi bu ayrımcılığı yapanlar, utanmadan sıkılmadan bize ayrımcılık yaftası yakıştırmaya çalışıyorlar'' ifadelerini kullandı.
 
Halkın bu oyunları yutmayarak en güzel cevabı 30 Mart'ta verdiğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''İşte paralel yapısıyla, Pensilvanyasıyla CHP'si , MHP'si hepsi biraraya geldiler değil mi? Topu topu ne olduğu belli, ne dediler efendim 'siyaset dışı'. Ondan sonra ne dediler, 'siyaset dışından birileri bulmamız lazım' dediler. Ve buldular, hayırlı olsun. Ama şunu bilmemiz lazım, bunları onu bilmiyorlar. Siyaset, insan yönetme sanatının adıdır. Bu çok önemli. İnsan yönetme adına biz bu yoldayız. Onun için ömrümüzün kahir ekseriyeti bu yolda geçti. Yaş 18, yaş 60...Hep  42 yıl halka efendilik için çalışmadık, halka hizmet için çalıştık''
 
''Meyvesi yenen ağaç taşlanır''
 

Halka hizmetin kendilerinin gücü olduğunu belirten Erdoğan, halka hizmetin Hak'ka hizmet olduğunu bildiklerini ve bunun bereketini gördüklerini söyledi.
 
Erdoğan, ''Çok iftiralar attılar bundan sonra da atacaklar çünkü meyvesi yenen ağaç taşlanır ve bunlar yetişemedikleri üzüme koruk dediler, diyecekler. Çok hakaretler edecekler. Ama şunu bilmelerini istiyorum ki biz o hakaretlere o dille cevap vermeyeceğiz. Onlara o dilden cevap verecek olanlar çıkar'' dedi.
 
Söz konusu iftar sofrasında, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, ''Bu rahmeti berekete dönüştürmeniz sebebiyle sizlere de çok çok teşekkür ediyorum. Ama bakın bugün ayın 5'i, evet çok fazla gün yok 35 gün. 35 gün inşallah kapı kapı dolaşacağız değil mi? Anlatacağız değil mi? Ve inşallah 10 Ağustos akşamında da hep birlikte bunun mutluluğunu yaşayacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.
 
Erdoğan, kendisine selam veren genci yanına çağırdı
 

Konuşmasını bitirdikten sonra Erdoğan, ''Ben seni seviyorum biliyor musun? Ama çok seviyorum. Sen ne kadar seviyorsun?'' diyerek seslendiği down sendromlu bir genci yanını çağırdı.
 
Adının Muharrem Akça olduğunu söyleyen 23 yaşındaki gence ''Muharrem güreş yapıyor musun?'' diye soran Erdoğan, ''Güreşiyorum'' yanıtını aldı. Muharrem, Erdoğan'ın ''Şampiyonluğun var mı?'' sorusunu ise ''var'' diyerek yanıtladı. Erdoğan, ''Evet, demek ki biz Muharrem ile eski tanışıyoruz. Muharrem deminden beri oradan selam veriyor'' diye konuştu.
 
Muharrem'in ''Rabia'' işaretini yapması üzerine Erdoğan, ''Görüyorsunuz Rabia. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'' dedi. Muharrem'in yaptığı kısa konuşmanın ardından Erdoğan, ''Muharrem ile beraber biz bu yolda yürüyeceğiz'' dedi.
 
Bu arada iftar yemeğine Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra miting için Samsun'da bulunan bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.
 
Erdoğan, iftar yemeğinin ardından Gürbüz Camisi'ne gelerek teravih namazını kıldı.
 
Erdoğan, namaz çıkışında kendini bekleyen vatandaşların "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganları eşliğinde otobüse geçerek vatandaşlara hitaben kısa konuşma yaptı.
 
Vatandaşların Ramazan-ı Şerif'ini kutlayan Başbakan Erdoğan, "Kardeşliğimiz daim olsun. İnşallah hep birlikte 10 Ağustos ülkemizde yeni bir dönüm noktası olsun. Sizleri bu duygular içerisinde selamlarken Rabbimden temennim şudur: Ramazan Bayramı gerçekten tüm insanlık için, İslam dünyası için gerçek bayramlardan bir bayram olsun diyorum" diye konuştu.

aa


Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs