En Sıcak Konular

'Erdoğan'ın adaylığı YSK'dan dönmeli'

5 Temmuz 2014 16:58 tsi
'Erdoğan'ın adaylığı YSK'dan dönmeli' MHP Lideri Bahçeli "Başbakan Erdoğan'ın adaylığı, YSK'dan dönmeli, detone olan bu şarkı YSK'da sonlanmalıdır" dedi.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı geçici aday listesinin 8 Temmuz'da, kesin listenin ise 11 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanacağını hatırlatarak, "Artık bundan sonra tüm sorumluluk, tüm yetki, YSK'dadır. YSK, bugünden itibaren tarih ve millet huzurunda hayati bir sınav verecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağını her zaman söylediklerini belirten Bahçeli, cumhurbaşkanı adaylarının tertemiz bir maziden gelmesi gerektiğini ifade etti.

YSK'da görev yapanların vicdanlarının sesini dinleyeceklerine ve hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarına inandığını aktaran Bahçeli, şöyle konuştu:

"Erdoğan'ın şahsında düğümlenen, şahsında somutlaşan vahim isnat ve suçlamalar, adaylığının önünde çok ciddi yasal ve ahlaki engeldir. Bu engel duruyorken Başbakan'ın adaylığı, resmiyette onaylansa bile, milli vicdanlarda kesinlikle cevaz ve cevap bulmayacaktır."

Demirtaş'ın adaylığı milli ruha hakarettir

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını da değerlendiren Bahçeli, "Türkiye'ye düşmanlık besleyen, cumhuriyete diş bileyen, milletin varlığına ve birliğine saldıran bu PKK'lının cumhurbaşkanı adaylığı, yasalara aykırı olmakla kalmayıp milli ruha hakarettir. Ümit ederim ki YSK, bunu da değerlendirmeye alacak, terörün kuyruğu olmuş, bölücülüğün dümeninden tutmuş bu Eşbaşkan hakkında detaylı ve ayrıntılı incelemeyi yapacaktır" dedi.

Logo tartışması

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanacağı logonun "aşırma" olduğunu iddia eden Bahçeli, "ABD Başkanı Obama'nın 2008 seçim kampanyasında kullandığı logoyla çok benzerlikler taşıyan Başbakan'ın logosunda, yeni Türkiye'nin doğuşu güneşin doğuşuyla, Erdoğan'ın hayatı yol ve yolculukla simgelenmiştir" diye konuştu.

Başbakan'ın YSK'ya verdiği mal beyanını da değerlendiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Buna göre, serveti üç yıl içinde 1 milyon lira, eski parayla bir trilyon lira artış göstermiştir. Başbakan, üç yıl içinde hangi yatırımı yapmış, hangi karlı işe girmiştir de serveti 1 trilyon lira artış göstermiştir? Vatandaşımıza vurmayan talih, Başbakan'ı, Bilal oğlanı, yandaş ve haramzade iş adamlarını nasıl bulmuştur? Yıllar içinde hiç azalma göstermeyen 500 bin liralık alacağını hangi borçlu ya da borçlular geciktirmektedir? Aklımıza takılan bir başka konu ise Başbakan'ın hiç mi evi olmadığıdır? Manşetleri süsleyen saray gibi villalar kimin üzerinedir, araziler, arslar kimlerin geçici tapusunda gizlenmektedir?"

"Ne olursa olsun 49 Türk vatandaşı kurtarılmalı"

IŞİD'in kaçırdığı 32 tır şoförünün özgürlüklerine kavuşmasını "sevindirici bir gelişme" olarak nitelendiren Bahçeli, 49 vatandaşın hala IŞİD'in elinde olduğuna işaret etti. Bahçeli, "Şu anda AKP, IŞİD'le pazarlık yapmakta, yeni bir kahramanlık destanı için teröristlerle kuytu köşelerde tezgah çevirmektedir. Ne olursa olsun 49 Türk vatandaşı kurtarılmalı, ailelerine kavuşturulmalıdır. Bunda en ufak bir tereddüdümüz yoktur" diye konuştu.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına partisince yapılacak itiraza ilişkin, "Genel başkan yardımcılarımızdan bir tanesi bu itirazın hukuken ele alınarak kusursuz bir şekilde yapılması için çalışmalarını başlatmıştır. 11 Temmuz'dan itibaren de bu itiraz gerçekleştirilecektir" dedi.

AA



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,635 µs