En Sıcak Konular

Arınç: AA'ya 24 siber saldırı gerçekleştirildi

4 Temmuz 2014 13:12 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, Anadolu Ajansı'na 1 Ocak 2014'ten bugüne kadar 24 siber saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne 1 Ocak 2014'ten bugüne kadar 24 siber saldırı gerçekleştirildiğini, bu saldırıların çoğunluğunun Çin, Amerika ve Kanada kaynaklı olduğunu bildirdi.
 
Arınç, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin bağlı kurum ve kuruluşlara yönelik siber saldırılara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.
 
Arınç, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile bünyesindeki kurumlara 1 Ocak 2014'ten bugüne kadar münferit genel ağ saldırılarının çok sık gerçekleştiğini belirterek, bu saldırıların çoğunlukla kurumsal ağ sayfalarına yönelik, sistemlerde zafiyet arama ve port tarama şeklinde, organize olmayan saldırılar olduğunu kaydetti.
 
Bu yılın ilk 5 ayında 2 bin 30 saldırı gerçekleştirildiğini belirten Arınç, bu tür saldırıların kaynaklarının çok farklı ülkeler olmakla birlikte Çin genel ağ adresleri üzerinden yapılan taramaların çoğunlukta olduğuna dikkati çekti.
 
Arınç, Türk Dil Kurumu'na yönelik 1, Türk Tarih Kurumu'na yönelik ise siber saldırı olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Siber saldırılar sonucunda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile bünyesindeki kurumlarda herhangi bir bilgi kaybı ve genel ağ hizmetlerinde aksama yaşanmamıştır. Ancak Türk Dil Kurumu'nda internet hizmetlerinde 2 günlük aksaklık olmuştur. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na ait genel ağ sayfaları, sunucu ve ağ  sistemleri güncel güvenlik duvarları ile korunmaktadır. Genel ağdan erişime açık sistemler sürekli takip edilerek, yazılım zafiyetlerine karşı otomatik yama yönetimi etkin hale getirilmiştir. Türk Dil Kurumu'nda ise internet güvenliğinin artırılması ve güncellenmesi adına Felaket Kurtarma Merkezi'nin oluşturulması (FKM) projesinin şartnamesi hazırlık aşamasındadır."
 
Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Ocak 2014'ten bu yana kurum sistemleri üzerinden etkili olan ve sonuç alınan herhangi bir siber saldırı bulunmadığını, burada internet güvenliği artırabilmek için söz konusu sistemler üzerinden "risk analiz ve saldırı emulasyonu" çalışmasına başlanmasına karar verildiğini bildirdi.
 
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde 1 Ocak 2014'ten itibaren, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'ne yönelik herhangi bir siber saldırı gerçekleşmediğine işaret eden Arınç, Basın Yayın Enformasyon'da internet güvenliğinin sağlanması için her yıl mevcut güvenlik sistemlerinin bakımı ve güncellemelerinin yapıldığını, TRT'de güvenlik duvarı cihazları ve saldırı önleme sisteminin bu yılın mayıs ayı içerisinde daha performanslı cihazlarla değiştirildiğini belirtti.
 
AA'ye yönelik siber saldırılar
 

Arınç, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne 1 Ocak 2014 tarihinden bugüne kadar 24 siber saldırı gerçekleştirildiği bilgisini vererek, saldırıların çoğunluğunun Çin, Amerika ve Kanada kaynaklı olduğunu kaydetti. Arınç, "Ajans tarafından 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle internet güvenlik altyapısının artırılmasına yönelik 'Ağ Erişim Kontrol' ve 'Yüksek Dengeleyici' projelerinin entegrasyonuna başlanılmıştır" dedi.

aa


Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs