En Sıcak Konular

Büyükanıt'tan yorumlara sert tepki!

30 Ağustos 2007 21:50 tsi
Büyükanıt'tan yorumlara sert tepki! Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, GATA'daki mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'Cephe Selamı' vermediğine ilişkin haberlere tepki gösterdi...

Orgeneral Büyükanıt "Devletin kurumları var. Bunlar işleyecek. İşlemek zorunda yani, herşeyden mana çıkarmamak lazım" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan Orgeneral Büyükanıt, 'Cephe Selamı' olayına açıklık getirdi. Konuyla ilgili basında yer alan haberleri eleştiren Orgeneral Büyükanıt, "Bunlarla uğraşmayın. Hakikaten uğraşmayın" diye konuştu. Gazetecilerin 'Bu bir tavır mıydı, bu iş böyle mi devam edecek?' sorusu üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Devletin kurumları var. Bunlar işleyecek. İşlemek zorunda yani, herşeyden mana çıkarmamak lazım" şeklinde konuştu. Orgeneral Büyükanıt, 'Peki 30 Ağustos mesajı neden 27'sinde yayınlandı?' sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Peki 28'inde yayınlansaydı. Demiyecek miydiniz 'Neden 28'inde yayınlandı?'? O gün cumhurbaşkanı seçimi var. 29'unda yayınlansa 'seçildiği için ona tepki var' diyeceksiniz. Bu hafta 26-29 arasında yayınlayacağız. Geçen sene 29'unda. Ben 28'inde görevi devir aldım. Yani bunlara bir anlam yüklememek lazım. Bunlara anlam yüklendiği zaman yanlış olur."

Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin 'Cephe selama anlam yüklememek mi lazım diyorsunuz?' sorusuna ise, "Evet yüklememek lazım" karşılığını verdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yaşanan son gelişmelerin hatırlatılması üzerine, "Hep beraber, memleketin iyiliği, birliği, beraberliği ile istikameti belli zaten. Çağdaş medeniyetlere bakıldığında güçlü bir demokrasi, ekonomi ve bu coğrafyaya tabi ki güçlü bir silahlı kuvvetler. Zaten fikirlerimi biliyorsunuz" diye konuştu. Bir gazetecinin GATA'daki mezuniyet töreninde yaşanan duruma atıfta bulunarak 'Herşey normale döndü mü?' sorusuna Cumhurbaşkanı Gül, "Herşey normal, evet" karşılığını verdi.

 



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,697 µs