En Sıcak Konular

Yüz naklinde kötü son

4 Temmuz 2014 10:46 tsi
Antalya’da 10 ay önce yüz nakli olan ve iki hafta önce uyuşmazlık nedeniyle yüzünün yüzde 60’lık bölümü alınan Salih Üslün hayatını kaybetti..

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yaptığı açıklamada, bazı sorunlar nedeniyle yüzündeki yumuşak dokunun büyük bölümü 16 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonla alınan, ardından yoğun bakım ünitesinde tutulan 55 yaşındaki Salih Üslün'ün sağlık durumunun iyiye gittiğini ancak bir hafta önce ağırlaşmaya başladığını belirtti.
     
Özkan, "Hastamız, dün saat 23.00 sıralarında akciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Elimizden geleni yaptık, üzgünüz" dedi. Prof. Dr. Özkan, Üslün'ün ailesine başsağlığı diledi.
     
"GÜZEL BİR YÜZÜ OLMUŞTU"

Salih Üslün'ün oğlu Sedat Üslün de doktorları tarafından sürekli bilgilendirildiklerini, özellikle son günlerde babasının durumunun ağır olduğunu bildiklerini söyledi. Ameliyat boyunca babasına refakatçılık yapan Üslün, "Yaklaşık 10 ay güzel bir yüzle hayatını sürdürdü. Güzel bir yüzü olmuştu ama sevinci uzun sürmedi. Bu aşamadan sonra yapabileceğimiz bir şey yok. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
     
Kendisinin Edirne'ye döndüğünü dile getiren Üslün, babasının cenazesinin birkaç gün içinde memleketlerine gönderileceğini bildirdi. Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzü, 23 Ağustos 2013'te 55 yaşındaki Salih Üslün'e nakledilmişti. Nakil, aynı zamanda Türkiye'nin en komplike yüz ameliyatlarından biri olmuştu.

GEÇEN YIL 23 AĞUSTOS'TA AMELİYAT OLMUŞTU

Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan’ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Edirne’den gelen çiftçi Salih Üslün’e geçen 23 Ağustos’ta, 7.5 saat süren ameliyatla nakledildi.

Hastanenin 4’üncü, Türkiye’nin 6’ncı yüz nakli operasyonunda Salih Üslün’e alt-üst çene, saçlı deri ve dil de dahil olmak üzere tam yüz nakli yapıldı. Salih Üslün, 2008 yılında samanlığına giren bir fareyi yakalamak için kovalarken av tüfeğinin namlusunun üzerine düşüp silahın ateş alması sonucu yaralanmış ve çok sayıda operasyon geçirmişti. 


Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs