En Sıcak Konular

Hakan Şükür'e 'devam' isyanı

4 Temmuz 2014 09:20 tsi
Genel Kurul çalışmalarına sadece bir gün katılan Şükür'ün "devamlı" gibi görünmesi vekilleri isyan ettirdi

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür'ün uzun süredir Meclis'e uğramamasına karşın sadece bir gün Genel Kurul çalışmalarına katılmamış gibi göründüğü ortaya çıktı. AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, bu durumun bir sahtekarlık olduğunu ileri sürdü ve Meclis Başkanlığı'nın olaya el atmasını istedi. Meclis Başkanlığı, 1 Ocak ile 1 Nisan tarihleri arasındaki milletvekillerinin devam-devamsızlık çizelgesini yayımladı. AK Partili Turan, çizelgeyi incelediğinde milletvekili seçilmesinden bu yana, özellikle de AK Parti'den istifa ettikten sonra pek de Meclis'e uğramayan Şükür'ün sadece bir gün Genel Kurul çalışmalarına katılmadığı görüldü. Şükür, 5 gün izinli, 4 gün de raporlu görünüyor.

Sabah'ın sorularını yanıtlayan Turan, Şükür'ün son dönemde akla hayale gelmeyen ithamlar ile Başbakan Erdoğan'a yüklendiğini söyledi. Şükür'ün Twitter üzerinden Erdoğan'a böylesine yüklenirken Meclis uğramadığını herkesin bildiğine dikkat çeken Turan, "Özellikle son aylarda birkaç istisna hariç kendisinin Meclis'e bile gelmediğini tüm kamuoyu biliyor. Ben bir araştırma yaptım. Meclis'in resmi çizelgesine baktım. Orada sadece bir gün çalışmalara katılmadığı görünüyor" dedi.

TURAN'DAN SUÇ DUYURUSU

"Şükür ruhani olarak geliyor da biz mi görmüyoruz" diyen Turan, şöyle devam etti: "Burada bir şey var. Meclis'e gelmediği halde bir gün devamsızlık görünüyorsa hile ve sahtekarlık ile yapıyor demektir. Hile ve sahtekarlık yapan birinin Başbakan'a böyle ithamlarda bulunması akıl ve izandan uzaktır. Ben Meclis Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunuyorum. Meclis'e gelmeyen birinin bir gün devamsız görünmesini bulmak onların görevidir. Araştırsınlar ve bulsunlar. Gerekirse ben yazılı başvuru da yaparım."

Sabah



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs