CHP'den Gül için aykırı ses! | " /> CHP'den Gül için aykırı ses! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den Gül için aykırı ses!

30 Ağustos 2007 19:03 tsi
CHP'den Gül için aykırı ses! CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı olarak kabul etmemenin tasvip edilemeyeceğini söyledi. İşte Özkan'ın çarpıcı açıklamaları...

Özkan, "Gül, resmen Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanıdır. Tepkiler kişilere verilir, makama karşı olmaz." dedi.

CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Zafer Bayramı kutlamalarının ardından basın mensupları ile birlikte çay sohbetinde bulundu.

Cumhuriyet Parkı'ndaki çay bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Özkan, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Ramazan Kerim Özkan, basın mensuplarının 'bazı çevreler Gül benim cumhurbaşkanım değil diyor, sizin bu konudaki yorumunuz nedir?' sorusuna şu karşılığı verdi: "Öyle şey olmaz. Sayın Gül'ü Parlamento seçti. Kabul etmiyorum diye bir anlayış olamaz. Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Ülkemizde Abdullah Gül 11. cumhurbaşkanı olarak kayıtlara geçmiştir. Kabul etmiyorum anlayışı tasvip edilemez."

Özkan tepkinin ancak kişilere karşı yapılabileceğini ancak makamlara yapılamayacağını anlatarak, "Sayın Gül, şuan Türkiye Cumhuriyet'in Cumhurbaşkanı olarak yaşamını sürdürüyor. Orası bizim en büyük başkomutanlık makamımız. O'nun önünde sancak eğiliyor. Bu sorumluluğun bilincindeyiz. Abdullah gül'e başarılar diliyoruz." dedi.

Muhalefet olmalarının her şeye karşı çıkacakları anlamına gelmediğini dile getiren Ramazan Kerim Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim temel ilkelerimiz var. Anayasanın hâkimiyetini, üstünlüğünü kabul edip çalıştıktan sonra hiçbir sorun olamaz. Abdullah Gül de 'kesinlikle ben 70 milyon için çalışacağım' demiştir. O saatten sonra hiçbir sorun olamaz. Askerimizi asker, Cumhurbaşkanımızı cumhurbaşkanı, başbakanımızı başbakan, bakanlarımızı da Türkiye Cumhuriyeti Bakanı olarak görüyoruz. Muhalefet olunca her şeyi reddedeceğiz, her şeye karşıyız diye bir anlayış yok. Bunlar seçilmiştir. Halka karşı durulmaz. Vatandaşın tercihi tecelli etmiştir. Biz sadece çalışmaları izleriz. Olumsuzluklara tepki gösterir, uyarı görevini yerine getiririz."

samanyoluhaber.com

 

 




Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,697 µs