En Sıcak Konular

Burak Can'ın ölümüne ilişkin iddianame iade edildi

2 Temmuz 2014 16:14 tsi
Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun yaşamını yitirdiği olaya ilişkin hazırlanan iddianame, mahkemece "eksik soruşturma" gerekçesiyle savcılığa iade edildi.

Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun yaşamını yitirdiği olaya ilişkin hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince "eksik soruşturma" gerekçesiyle savcılığa iade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Mesut Erdinç Bayhan'ın, Okmeydanı'nda 12 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda Burak Can Karamanoğlu'nun yaşamını yitirmesi, 3 kişinin de yaralanmasına ilişkin hazırladığı iddianame gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince incelendi.  

Mahkeme heyeti, "sanıklarla deliller arasındaki ilişkiye açıklık getirilmediği, şüphelilere yüklenen suçu oluşturan olayların mevcut delillerle ilişkilendirilerek açıklanmadığı ve suçun sübutuna etkisi olacak mutlak delillere ilişkin eksik soruşturma yapıldığı" gerekçeleriyle iddianameyi savcıya iade etti.

Olay saatinde Burak Can Karamanoğlu'nu vuran silahın şüpheliler tarafından kullanıldığının tespit edilmesine rağmen, Karamanoğlu'nun hangi şüphelinin atışıyla vurulduğunun iddianamede yer almadığına dikkati çeken heyet, savcılıktan iki şüphelinin telefon görüşmeleriyle ilgili ayrıntılı inceleme yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, şüphelilerden Oğuz K'nın yasa dışı terör örgütü üyesi olarak gösterildiği halde bu yönde bir delilin iddianamede bulunmadığını da savcılığa bildirdi.

İddianamenin iade edildiği cumhuriyet savcısı Mesut Erdinç Bayhan, karar doğrultusunda iddianameyi yeniden hazırlayabilir ya da iade kararına itiraz edebilir.

İddianamede, olayın ardından düzenlenen operasyonla yakalanan tutuklu şüpheliler Volkan G. ve Oğuz K'nın, "faili belli olmayacak şekilde kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyordu. Bu şüpheliler hakkında, "terör örgütü DHKP/C üyesi olmak" suçundan 7,5 ila 15 yıl ve "6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 1 ila 3 yıl olmak üzere toplam 8,5 yıl ila 18 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyordu. İddianamede, tutuksuz şüpheliler Zafer K. ve Mustafa T'nin de "6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Olay

Okmeydanı'da 12 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda Burak Can Karamanoğlu yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Mart'ta olaya karıştıkları iddia edilen 10 kişiyi yakalamış, bunlardan 2'si tutuklanmıştı.

AA



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,312 µs