En Sıcak Konular

İhsanoğlu'ndan Alevi ve Mamak hamlesi

2 Temmuz 2014 15:44 tsi
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sivas katliamının yıldönümünde Hacıbektaş’ı ziyaret etti.

Katliamı kınayan ve Madımak Oteli'nin müze olmasını isteyen cumhurbaşkanı adayı ekmeleddin İhsanoğlu’nu dinleyen Aleviler, kendisini destekleyeceklerini söyledi.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan ve muhafazakâr geçmişine Alevilerin nasıl yaklaşacağı merak edilen Ekmeleddin İhsanoğlu, 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümünde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesini ziyaret etti.

Elcezire Türk sitesi, İhsanoğlu'nun Nevşehir çıkarmasından ilginç izlenimler aktardı.

Buraya gelişinde belediye başkanı ve kaymakam tarafından karşılan İhsanoğlu meydanda toplananlara kısa bir konuşma yaptı.

İhsanoğlu, "Hacıbektaş önünde saygıyla eğiliyorum" dedi ve şunları söyledi;

“Türkiye’de demokrasi mücadelesi yeniden başlıyor. Bu, artık halkın yeniden ‘yeter söz milletin’ kavgasıdır. Bunun adı çelebice mücadeledir.”


MADIMAK OTELİ'Nİ MÜZE YAPMA SÖZÜ

İhsanoğlu, 2 Temmuz Sivas katliamıyla ilgili olarak da konuştu; seçildiği takdirde, Madımak Oteli'nin müze yapılması için girişimde bulunacağını belirtti:

"Bugün güzelliklerle dolu tarihimizin karanlık günlerinden birinin yıldönümü. 21 sene önce 30'a yakın insanımız kurban edildi. Bunun nedeni kara taassup ve tahriktir. Bütün canlar bizimdir.  Bu kaybolan canların hesabı verilmiyor. 21 sene geçti herkesin yanına kâr kalıyor. Ben bunu yapanları telin ediyorum. Ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu otel bir ibret müzesi olmalı, Ben seçildiğim zaman takip edeceğim."


YETER Kİ ERDOĞAN GİTSİN

İhsanoğlu’nun buraya gelmesinden önce Hacıbektaşlılar, Al Jazeera’ye, muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı hakkındaki görüşlerini söyledi. Meydanda İhsanoğlu’nu bekleyenlerden Nurten Aydoğmuş, kendisinin cumhurbaşkanlığına olumlu baktığını söyledi;

“Yeter ki Erdoğan gitsin. Bizim yapacak başka bir şeyimiz yok. Mecbur Ekmeleddin Bey’i destekleyeceğiz. Umarım Erdoğan gibi olmaz, ayrımcılık yapmaz.”

İsmini vermek istemeyen bir kadın ise “Hepimiz din kardeşiyiz. Kimse kimseyi ayırt etmeyecek. Hepimizin Allah’ı birdir. Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz. Ülke için hayırlısı olsun” dedi. Bu sözler üzerine etraftakiler “Hayır Erdoğan çıkmasın” diye seslendi.

Mehmet Çamur isimli Hacıbektaşlı ise, İhsanoğlu’nun isabetli bir aday olduğunu ve Alevilerin kendisine destek olacağını söyledi. Çamur, “Her kesime eşit davranması, laik cumhuriye'e sahip çıkması gerekiyor. Erdoğan’ın laik cumhuriyetle, Atatürk’le sorunu var” dedi.

ORUÇLU OLMASAM SUYUNDAN DA İÇERDİM

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, temasları çerçevesinde Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. İhsanoğlu, Aleviler tarafından kutsal sayılan Aslanlı Çeşme'nin Arapça kitabesini okudu, elini yüzünü yıkadıktan sonra, "Oruçlu olmasam suyundan da içerdim" dedi. İhsanoğlu, daha sonra Hacı Bektaş Veli Türbesi'ne girerek sanduka başında dua etti.

PİR SULTAN ANITI VE ÇİLEHANE

Buradan çilehaneye giderek Aşık Mahsuni Şerif'in mezarını ve Pir Sultan Anıtı'nı ziyaret etti, Aşık Mahsuni'nin mezarı başında Sivas'ta hayatını kaybeden tüm şehit aydınlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İhsanoğlu, daha sonra şık Mahsuni'nin mezarına çiçek bıraktı.



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,297 µs