En Sıcak Konular

Genç Siviller'den GÜL'e tavsiyeler

30 Ağustos 2007 17:55 tsi
Genç Siviller Gül'e tavsiye listesi yayınladılar: "Eskisi gibi hep tebessüm etmeye devam edin. TV'de konuşurken basur sancıları çekiyormuş gibi bakmayın."

Medeni İlişkiler

· Sezer’den farklı olarak; her kesimle konuşan medeni bir cumhurbaşkanı olun, insan olduğunuzu unutmayın, uzaylı gibi davranmayın, sarayda oturduğunuz için kendinizi feodal lord zannetmeyin.

· Eskisi gibi hep tebessüm etmeye devam edin. Televizyonlarda konuşurken insanların yüzüne basur sancıları çekiyormuş gibi bakmayın.

· Türkiye’den Yaşar Kemal, Sezai Karakoç, Fikret Başkaya’ya; Dünyadan da Chomsky, Cindy Sheenen gibi isimlere devlet nişanı verin.

· Gecikmeli de olsa Orhan Pamuk’u köşke çağırıp şerefine bir davet verin. Davete sadece yazarımızın kitaplarını okumuş protokol mensuplarını çağırın.

· Öğrencilerini düşüncelerinden dolayı atan, inançlarından dolayı kampusa sokmayan, öğretim üyeleri arasında cadı avı yapan, rektörleri ordu göreve pankartları altında yürüyen üniversitelerin hiçbir törenine katılmayın. Öğrencilerine saygılı, özgürlükçü üniversitelerin davetlerine iştirak edin.

· Süpermarket kuyruğunda beklemeyin, çünkü süpermarkete gitmeyin. Alışverişlerinizi Semt pazarından ve mahalle bakkalından yapın.

Çankaya Köşkü ve Resepsiyonlar

· En başta Çankaya Köşkünü köşe bucak üç su yapıp bir güzel temizletin.

· Sizden önce süregiten “Vatandaş köşkü doldurdu, halk Çankaya’ya giremedi” durumunu değiştirin ve Çankaya köşkünü halka açın. Milli Piyango idaresi tarafından kurayla belirlenen vatandaşları 15’er kişilik gruplar halinde haftanın son iş günü çaya davet edebilirsiniz.

· Empati kurabilmeleri için bir kereliğine mahsus olmak üzere eşinizle birlikte işi gücü bırakıp fazla mesai yaparak hangi erkek milletvekilinin eşinin başı açık olduğunu tespit edin ve kendilerine eşsiz davetiye gönderin.

· Mesai saatleri mefhumunu köşkten kaldırın. 17:30’dan sonra gelen evrakları da imzalayın, dışişleri bakanına bugün git yarın gel demeyin.

· Eşinizle beraber televizyon karşısına çakılıp Kanaltürk’teki sıkıcı tartışmaları izleyerek Cumhurbaşkanlığı mesainizi harcamayın. Zamanınız olursa tüm diğer normal vatandaşlar gibi Avrupa Yakası, Hatırla Sevgili gibi dizileri izleyebilirsiniz.

· Atatürk’ün Çankaya Köşkü müzesinde saklanan evraklarını açıklayın, Çankaya Köşkünün ev sahibesi sayılabilecek Latife Hanım’ı anma toplantısı düzenleyin, iade-i itibar edin.

· Çankaya köşkü bahçesinde “Anayasa Kitabı Fırlatma” antrenmanları yapın.

Demokratikleşme

· Çankaya Köşkü’nün kapısından ömrü hayatında herhangi bir darbe girişimi içinde bulunmuş, ucundan kenarından 4 darbeden herhangi birini desteklemiş kimseyi almayın. Bunun tespiti için Nazlı Ilıcak’a kapıda özel görev verin.

· Güzel ülkemizin insanlarına ilkokulda alıştırılan fişleme alışkanlığıyla mücadele edin. İster okuma fişi olsun, ister istihbarat fişi, isterse de satış fişi olsun her türlü fişi kaldırın.

· Adeta devlet bürokrasisinin torna tezgâhı gibi çalışan Milli Güvenlik Akademisi derhal kaldırın. Bunun yerine Çankaya köşkü içinde Demokrasi Okulu kurun, özellikle askeri ve adli bürokrasiye devam zorunluluğu getirin. Okulda cezalandırmalar da olsun. Örneğin; sivil iradenin iznini almadan açıklama yapan kuvvet komutanları tahtaya 1000 kere “Askerim, yerimi bilirim” yazsın.

· Derin Devleti derinlerde aramayın. Hemen yanı başınızda, telefonun ucunda ya da köşkün bahçesinde olabileceklerini aklınızdan çıkarmayın.

· 19 Mayıs ve 23 Nisan Stadyum törenlerine bir son verin. Artık sadece totaliter 3. dünya ülkelerinde kalmış bu törenlerden hem çocukları ve gençleri kurtarın, hem de tüm tören boyunca ayakta durmak zorunda olan kendinizi.

· Üniversitelerden atılmış öğrenciler ve öğretim görevlileri ile alternatif üniversite kurun.

· Sulukule’de yerlerinden edilen çingenelere, köşkün bahçesinde çadır kurdurun.

Laiklik

· Köşkte iyi günler yerine laik günler, iyi akşamlar yerine laik akşamlar deme adetini kaldırın, laiklik kelimesinin kullanımında tasarrufa gidin.

· Sezerlere kamusal alanlarını da alıp gitmelerini söyleyin.

· Kamusal olsun olmasın her türlü alanda Emel Sayın’ın “çile bülbülüm çile” şarkısına eşlik edin ve herkesle birlikte bağırarak “ALLAH” deyin.

· Ramazan Bayramları mesajlarımda Laiklik uyarısı yaparak kimsenin ağzının tadını kaçırmayın.

· Aşure Günü büyük bir kazan aşure yapıp, tüm komşu ülkelere dağıtın. Muharrem ayında köşkte alevi vatandaşlarımız için cem düzenleyin.

· Güneydoğuya gittiğinizde halkı selamlamak için birkaç kelime Kürtçe öğrenin.

· Noellerde, paskalyalarda Hıristiyan vatandaşlarımızın kiliselerdeki ayinlerine katılın.

Dış Politika

· Türkiye’yi Çankaya, Türkiye’nin komşularını da Keçiören, Mamak zanneden Cumhurbaşkanlarından biri olmayın.

· Konuk ülke devlet başkanlarının kabullerinde kendi ülkemin bakanlarını azarlamayın.

· BM tarafından çıkarılan evrensel insan hakları antlaşmalarını imzalamadan önce Doğu Perinçek ile istişare etme gereği duymayın.

· Filistinliler bu haldeyken İsrail’e gidip ‘ikimiz bir fidanın güller açan dalıyız’ şarkıları söylemeyin.

· Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk karşılaşmanızda Bush’un yüzüne tükürün. İki ülke arasında kriz çıkmaması açısından hapşırma numarası yaparak bunu örtbas edin.

· Talabani ve Barzani’yi Ankara’ya çağırın, onlar için verdiğiniz davette Aynur Doğan ve Rojin şarkılar söylesin, Tatlıses lahmacunları yenilsin.

· İran’ı ziyaret ederseniz başörtüsü takma zorunluluğunu protesto için Hayrunisa Hanım başını açabilir.

· Felaket kötü giyinen Angela Merkel’e Nur Yerlitaş’ı gönderin, özellikle basenlerini eritebilmesi için Ender Saraç’ı tavsiye edin.

· Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olan Avrupalı liderlere mehter marşı cdleri gönderin.

Kadrolaşma

· Devlet kademelerine yapılacak bürokrat atamalarında gizli kasalarda saklanan dosyalar yerine yıldız haritalarına başvursanız bile daha isabetli karar vermiş olursunuz.

· YÖK’ü tasfiye etmesi için TMSF’ye görev verin. Kapatılana kadar Şerif Mardin’i YÖK başkanı yapabilir, YÖK üyeliklerine Murat Belge, Mehmet Altan, Ahmet İnsel, Hüseyin Hatemi gibi isimleri atayabilirsiniz.

· RTÜK başkanlığına Perihan Mağden’i , TRT Genel Müdürlüğüne de Armağan Çağlayan’ı getirin.

· Anayasa Mahkemesi başkanlığına Mustafa Erdoğan’ı atayın. Şanar Yurdatapan ve Abdurrahman Dilipak’ı da Anayasa Mahkemesi üyeliklerine getirin.

Gençsiviller.net



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,396 µs