En Sıcak Konular

'Cumhurbaşkanım' tatlıya bağlandı

30 Ağustos 2007 17:40 tsi
'Cumhurbaşkanım' tatlıya bağlandı Dün GATA’daki törende Gül ile askerlerin arasındaki mesafeli duruş, bugün yerini uzun ve samimi sohbetlere bıraktı. “Sayın cumhurbaşkanı” ifadesinin ise yerini “sayın cumhurbaşkanım” aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür Merkezi alanına vatandaşların alkışları ve sevgi gösterileri arasında geldi.

Gül, Erdoğan ve bakanlar törene eşsiz, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül , Meclis Başkanı Köksal Toptan , Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ise ise eşleriyle katıldı.

Dün GATA’daki mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Gül ile askerlerin mesafeli duruşu bugün yerini uzun ve samimi sohbetlere bıraktı. GATA’daki törende Gül’e yönelik “sayın cumhurbaşkanı” ifadesi ise bugünkü törenlerde yerini “sayın cumhurbaşkanım”a bıraktı.

Resmi geçit öncesi Tören Kıta Komutanı olan Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Necdet Sezginer bir konuşma yaptı.

Sezginer konuşmasına, “Sayın Cumhurbaşkanım; bugün tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun en büyük zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 85. yıl dönümünü kutlamak üzere gurur ve heyecan dolu olarak Yüce Türk Ulusu’nun huzurlarındayız” diyerek başladı.

Türk ordusunun bugün de Türk ulusunun en güvenilir ve yılmaz koruyucusu olmaya devam edeceğini söyleyen Tümgeneral Sezginer, “İnsanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşayan millet olmanın onuruna, ulus olmanın gururuna erişen büyük Türk ulusu ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün de laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, bölünmez bütünlüğüne, üniter ve ulus devlet yapısına ve yüce Türk ulusuna yönelmiş her türlü iç ve dış tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığındadır. TSK, geçmişte olduğu gibi bugün de aynı inanç, heyecan ve sarsılmaz bir disiplin içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşamasının teminatı olmaya devam edecektir.” dedi.

Dün GATA’da düzenlenin mezuniyet töreninde GATA Komutanı Necati Özbahadır ve Dekan Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar da konuşmalarına başlarken askeri teamüllerin aksine “Sayın Cumhurbaşkanım” değil “Sayın Cumhurbaşkanı” hitabını kullanmışlardı. Komutanların ardından konuşma yapan dönem birincisi Hava Tabip Eyüp Düzgün de aynı ifadeyi kullanmıştı.

Başbakan Tayyip Erdoğanda törende Abdullah Gül’e “Cumhurbaşkanım” yerine “Cumhurbaşkanı” diye hitap edilmesine ilişkin olarak “Sayın cumhurbaşkanını, cumhurbaşkanlığı makamında cumhurbaşkanım ifadesi ile anarız. Heryerde de anmaya devam edeceğiz. Kardeşlik duyguları bizim özel hayatımızda aynen devam edecektir, eder” demişti.

NTV



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,840 µs