En Sıcak Konular

Erdoğan'ın adaylığı piyasaların yüzünü güldürdü

1 Temmuz 2014 14:10 tsi
Standard Bank Gelişen Piyasalar Başekonomisti Ash: “Erdoğan’ın adaylığı kısa vadede piyasaların öngörülebilirliğini artırdı. Piyasalar Erdoğan'ın adaylığını istikrarın devamı olarak algılıyor.”

Yabancı ekonomistler, Başbakan Erdoğan’ın AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı olmasının finans piyasaları tarafından istikrar ve öngörülebilirliğin devamı olarak görüldüğünü ifade etti.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Standard Bank Gelişen Piyasalar Başekonomisti Timothy Ash, piyasaların Başbakan Erdoğan’ın adaylığını beklediğini belirterek, “Erdoğan’ın adaylığı kısa vadede piyasaların öngörülebilirliğini artırdı. Piyasalar Erdoğan'ın adaylığını istikrarın devamı olarak algılıyor” dedi

Piyasalar tarafından bu kararın beklendiğini dile getiren Ash, ”Anketlere göre Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanması bekleniyor. Kısa vadede, piyasalar istikrarı iyi karşılar ve piyasalar için değişiklik genelde olumlu görülmez. Erdoğan’ın adaylığının açıklanmasının ardından lirada değerlenme görüldü” ifadelerini kullandı.

Ash, uzun vadede Başbakanlık görevini hangi ismin sürdüreceğinin ise yakından takip edildiğini ifade etti.

AA muhabirine konuşan Toronto Dominion (TD) Securities Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Christian Maggio ise kararın piyasalar tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Piyasalar Başbakan Erdoğan’ın adaylığına göre pozisyon almıştı. Bu açıdan piyasalar için bir sürpriz olmadı” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan piyasalar, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylı olarak açıklanmasının ardından içinde bulunduğu dar bant içindeki yatay seyrini devam ettiriyor.

Analistler, Başbakan Erdoğan’ın adaylığının beklentiler dahilinde olduğunu belirterek, piyasalara etkisinin nötr ve beklentinin gerçekleşmesi nedeniyle sınırlı negatif olmasını beklediklerini, bundan sonraki süreçte başbakanlık için yapılacak değerlendirmeler ve açıklamaların yön üzerinde belirleyici olabileceğini tahmin ediyor.

Güne 78.536 puan seviyesinden başlayan BIST 100 endeksi, en yüksek 78.816 puan seviyesini gördükten sonra AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayını açıklamasının ardından önceki kapanışa göre 264 puanlık düşüşle 78.225 puan seviyelerini gördü. Endeks, şu dakikalarda 78.300 puan seviyesinin üzerinde seyrediyor.

AA



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,878 µs