En Sıcak Konular

NTV yeni kanaltürk olma yolunda

30 Ağustos 2007 16:44 tsi
NTV'de yavaş ve derinden bir değişim var. Ulusalcı kanallardan başka yerde gözükmeyen isimler en iyi kuşaklarda NTV'de boy gösteriyor. O isimler kimler, NTV'ye ne oluyor?

NTV ekranlarını AKP Muhaliflerine açtı

NTV'nin patronu Ferit Şahenk seçimden hemen sonra yaptığı açıklamada "Bu iktidar partisi, dünyada parmak ısırtacak kadar önemli ve zor ekonomik programı gerçekleştirmiş ve başarmıştır. Bunun devamlılığının Türkiye ekonomisi üzerinde çok pozitif olacağını düşünüyorum" şeklindeki sözleriyle AKP'nin başarısına vurgu yapsa da; Şahenk'in sahip olduğu haber kanalı son dönemde değişen bir çizgide ilerliyor.

Ulusalcı kanallar hariç hiçbir televizyona çıkamayan isimler sürekli olarak NTV'de boy göstermeye başladı. 

NTV'nin AKP'ye yönelik sessiz proaktif muhalefeti uzunca bir süre önce başladı. Kalabalık Cumhuriyet Mitingleri döneminde bu muhalefet yoğunlaştı. Sonuçsuz kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında iyice gelişti ve 22 Temmuz seçimlerinde de tepe noktasına ulaştı.

Yüzde 47'lik seçim sonucunun ardından bu muhalif tavrın nispeten yumuşayacağı düşünülüyordu. Ancak, kanalın Gül'ün ikinci kez Cumhurbaşkanı seçilme sürecinde ve sonrasındaki yayınları muhalefetin dozunun arttığını ortaya çıkardı.

Dün gece NTV'de yayınlanan "Siyasette Yeni Dönem" adlı programa  Cumhuriyet yazarları Cüneyt Arcayürek ve Mustafa Balbay gibi isimler katıldı. Programın ilerleyen dakikalarında da yine Erbil Tuşalp ve Türkan Saylan gibi muhalif isimlere söz verildi.

Daha önce Kanaltürk'te Başbakan Erdoğan hakkında çok ağır sözler sarfeden Arcayürek, NTV'deki programda da AKP ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sert biçimde yüklendi..

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay da AKP'nin bir önceki dönemde gösteremediği gerçek yüzünü Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminde göstereceğini öne sürdü.

Bir süre önce NTV'de Emin Çölaşan'la birlikte program yapan Balbay uzunca bir süredir "ulusalcı kanallar hariç" herhangi bir TV ekranında görünmemekteydi.

Aktif haber



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs