En Sıcak Konular

"Türkiye'yi durduracak olan tek şey gerilim!"

30 Ağustos 2007 16:09 tsi
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, Türkiye'nin yaşadığı yoğun siyasi gerilim döneminin cumhurbaşkanlığı seçimiyle artık geride kalması gerektiğini söyledi.

 Türkiye'nin güçlü ekonomik potansiyeline dikkat çeken Sabancı, 'Yolumuz açıktır. Bunu frenleyecek olan tek şey kurumlar arasındaki gereksiz gerilimdir' dedi

Kendisini son dönemlerde en çok mutlu eden gelişmelerin genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olaysız bitmesi olduğunu ifade eden Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, ülkenin yeni gerilimlerden büyük zarar göreceğini söyledi.

'Büyük bir oy desteğiyle' tekrar seçimi kazanan AKP'nin ve kurulacak hükümetin Türkiye'de kurumlar arasındaki gerilimi önlemesi gerektiğini söyleyen Erol Sabancı, "Ülkenin ekonomisi çok kuvvetlidir. Bizi bu açık yolumuzdan çıkaracak, frenleyecek olan tek şey kurumlar arasındaki lüzumsuz gerilimdir. Bunu durduracak olan da eli taşın altında olan yeni hükümettir" diye konuştu.
İş dünyasının ekonomide başarılı olduğu için AKP yönetimine seçim sürecinde tam destek verdiğini belirten Sabancı şöyle konuştu:

'Çok ciddi sorunlarımız var'
"Seçimlerin olaysız geçmesi ülkemiz için büyük bir başarıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimi de çok ciddi bir olaydı. Yeni hükümet de göreve başlayacak. Ülkemizin çok güçlü bir ekonomik potansiyeli var. AB münasebetlerinin de tekrar çok olumlu bir raya gireceğine inanıyorum.
Yabancıların güveni devam ediyor. Enflasyon ve faiz oranları kabul edilebilir seviyeye getirildi. Bundan sonra kayıtdışı ekonomi, işsizlik, vergi sisteminin düzeltilmesi ve cari açık gibi yapılması gereken çok ciddi işler var. Pozitif ortam mevcut. Yeter ki kurumlar arasında lüzumsuz yere gerilime sebebiyet vermeyelim. Lüzumsuz gerilim olursa ülkemize ciddi sıkıntılar veririz, önümüz açık yolu kapatırız.

Bizi yıldıracak, frenleyecek olan tek konu budur. Mümkün olduğunca gerilimden uzak durmalıyız.
Gerilim yaratılmamasına dikkat etmesi gereken kurumlar da yargı organları, eğitim organları, silahlı kuvvetler, odalar birliği, TÜSİAD ve medyadır."

Yeni hükümete uyarı
Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğine dikkat çeken Erol Sabancı, tarafsızlığını ve cumhuriyet ilkelerine bağlılığını ispatlaması halinde başarılı olması konusunda herhangi bir tereddüt ve sorun görmediğini söyledi.

Yaşanabilecek bazı gerilimlerden öncelikle hükümetin sorumlu olacağını ifade eden Sabancı, şunları söyledi:

"Ülkede herhangi bir gerilim olmaması için en büyük sorumluluk iktidara düşer. Çünkü onların parmakları taşın altında. Herhangi bir sıkıntı ve gerilim olması halinde o sorunları çözme durumunda olan kişiler onlardır. Dolayısıyla daha çok itina ve gayreti iktidar kanadının göstermesi gerekir."

Milliyet



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs