En Sıcak Konular

Türkiye'den Pakistan'a yardım

30 Haziran 2014 16:11 tsi
Sağlık Bakanlığı, Pakistan'a 6,6 milyon dolar değerinde 150 bin doz menenjit aşısı gönderdi

Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl Pakistan'da hacca gidecekler için gönderilen 6,6 milyon dolar değerindeki 150 bin doz menenjit aşısı, Türk Kızılayı aracılığıyla Pakistan'a ulaştırıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın, Türk Kızılayı aracılığıyla Pakistan Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği aşılar, hac seferine gidecek Pakistanlı vatandaşlar için kullanılacak.

Aşılar, Pakistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından törenle Din İşleri Bakanlığı'na teslim edildi.

Törende konuşma yapan Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği Müsteşarı Demet Şekercioğlu, Türkiye olarak kardeş ülke Pakistan'a yardım etmekten büyük  mutluluk duyduklarını belirterek "Kardeş ülke Pakistan'ın, menenjit aşısına ihtiyaç duyduğunu öğrendik ve Pakistanlı kardeşlerimizi rahatlatmak için harekete geçtik. Umuyoruz ki göndermiş olduğumuz aşılar Pakistanlı kardeşlerimizin sağlıklı kalmalarına fayda sağlayacaktır" dedi.

Pakistan Din İşleri Genel Sekreteri Şehzad Ahmad de her yıl hac mevsiminde vatandaşlar için kullanılan menenjit aşısının maliyetinin oldukça yüksek olduğuna işaret ederek "Kardeş ülke Türkiye, 6,6 milyon değerindeki menenjit aşısını bize gönderdi. Aşılar, Sağlık Bakanlığımıza ait bir depoda saklanıyor. İnşallah Haziran ayından itibaren hacca gidecek vatandaşlarımız için kullanılacaklar. Türk kardeşlerimize yaptıkları bu yardımdan ötürü teşekkür ediyorum'' dedi.

AA muhabirine konuşan Türk Kızılayı Pakistan Temsilcisi  Sadullah Devletgeldi, aşıların taşınma sürecinin hassas olduğuna dikkati çekerek bu konuda gerekli teknik desteği sağlayan, aşıları eksiksiz ve sağlam bir şekilde İslamabad'a ulaştıran Türk Hava Yolları'na teşekkür etti.

Türk Kızılayı'nın 2005 yılından bu yana Pakistan'da faaliyet gösterdiğini hatırlatan Devletgeldi, "Aşılar, Pakistan'da haca gidecek kardeşlerimiz için kullanılacak. Temmuz ayının başında başlayacak aşı kampanyası, Ağustos ayı boyunca devam edecek" dedi.

AA



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs