En Sıcak Konular

Bakanlık devir teslimlerinde neler yaşandı?

30 Ağustos 2007 16:05 tsi
Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini Nazım Ekren'e devreden Abdüllatif Şener, siyaseti bırakmadığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde benim için az siyaset fakat çok hocalık ve bilim olacaktır." dedi.

Abdüllatif Şener görevini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nazım Ekren'e Başbakanlık Merkez Binası'ndaki makam odasında devretti.

Devir teslim töreninde ilk konuşmayı yapan Şener, 60. Cumhuriyet hükümetinin dün kurulduğunu ve ilk bakanlar kurulu toplantısını dün yaptığını söyledi.

Normalde devir teslim törenin bakanlar kurulu toplantısı öncesinde yapıldığını ifade eden Şener, programları çok üst üste gelmesinden dolayı böyle bir durumun ortaya çıktığını kaydetti.

2002 yılı seçimlerinden sonra kurulan 58. ve 59. hükümetlerinde Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevi yaptığını ifade eden Şener, bir hükümetin kurulduğu bu hükümette de Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevinin Nazım Ekren beye verildiğini belirtti.

Şener, önümüzdeki süreçte ekonomi yönetimin önemli olacağını vurgulayan Şener, Türkiye'nin değişmez gündemlerinden birisinin ekonomi olduğunu, ekonomik konuların her an gündemde olduğunu kaydetti.

Abdullatif Şener, ekonomi ile ilgili bakanlar ve koordinatör bakanların ekonomi politikaların isbetli tespiti ve daha etkin uygulmasının gerçekleşmesi için gece gündüz mesai harcayan, uykuları kaçan kişi olduğuna işaret etti.

Şener, ekonominin koordinatörü bakanının görevinin zor, sürekli kamuoyunun gündeminde ve önünde bulunduğunu belirterek, Ekren'e başarı dileğinde bulundu.

Şener, göreve yeni atanan Ekren'le milletvekiliğinden önce tanıdığını belirterek, "Ekonomik konulara vukufiyeti olan bir arkadaşımızdır. Ben görevde yürekten başarılı olacağına inanıyorum." dedi.

EKREN: EKONOMİ TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN ÖNCELİKLİ KONUSU

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, dün hızlı bir trafikten sonra Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığını ve toplantının geç bitmesinden dolayı devir teslim işleminin gerçekleşmediğini söyledi.

Ekonomi yönetiminin Türkiye'nin her zaman öncelikli konusu olduğunu ifade Ekren, Şener'in yaptığı faaliyetleri ve katkıda bulunduğu gelişmelerin devamını sağlayacaklarını ve takipcisi olacaklarını belirterek, "Kendisinden her zaman destek ve bilgilerini her zaman talep edeceğiz." dedi.

Daha önce partide ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Ekren, daha önce icranın içinde olmasada, gelişmeler konusunda bakanlarla birlikte MKYK'da değerlendirme yaptıklarını ve konuyu Başbakan'a takdim ettiklerini anlattı.

Ekren yeni dönemde seçim beyannamesinde yer alan ve Başbakan Erdoğan'ın yarın okuyacağı hükümet programında çok net vurgular yapacakları konuların olduğuna işaret etti.

BAKANLARIN GÖREV ALANLARI BELİRLENMEDİ

Bir basın mensubunun "Şener'in görev alanının daha çok üst kurullarla ilgili olduğunu, şu anda ekonomi koordinatörlüğü resmen kurul mu? Merkez Bankası'nın sorumlu bakanı siz mi olacaksınız?" yönündeki soruya Ekren, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılarının görev dağılım konusunda çalışmanın devam ettiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde hangi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı'nın hangi birimlerden sorumlu olacağının açıklanacağını kaydetti.

Ekren'den sonra soruya Şener'de soruya cevap verdi. Şener, devlet bakanlıkları ve başbakan yardımcılıklarının görev dağılımının atama yapılırken belirlenmediğini, atama yapıldıktan sonra Başbakanlık genelgesi ile belirlendiğini belirtti.

Bakanların görev alanlarının belirlenmesi bir hafta aldığını, bunun bütün hükümetlerde böyle olduğuna işaret eden Şener, dün devir teslimin yapılması konusunda teredütlerden birisininde muhattaplarının kim olduğu noktasında olduğunu söyledi.

Şener, adı konmadığı için muhattap konusunda tereddüte düştüklerini ve devir teslimi o yüzden bugüne ertelediklerini anlattı.

SAĞ OLDUĞUM SÜRECE SON SÖZÜ SÖYLEMEM"

Şener'e bir basın mensubunun bugün görevi devrettiğini ve son gün olduğunu, son sözlerinin sorulması üzerine, "Sağ olduğum sürece hiç son söz söylemem. Burada söyleyeceğim son söz saymayın. Her zaman şuna önem vermişimdir. Nerede bulunduğunuz, hangi makamda ve hangi konumda olduğunuzda önemli değildir. Önemli olan bulunduğunuz konumun ve makamın gereklerine uygun olarak sonuç alabildiniz mi, gerekli çalışmaları yapabildiniz mi? O makama uygun olarak halkın taleplerini, ülkenin geleceğini iyi yönettiniz mi? Bu önemlidir. Bugün bakansınızdır, yarın milletvekilisizinizdir. Bir başka yerde başka bir makamdadırsınızdır. Önemli olan bulunduğunuz yerde yaptığınız işleri iyi yapmak veya yapmamaktır. Bu bakımdan hayatımın her safhasında, hocalığımda milletvekilliğimde de, muhalefet milletvikil olduğumda da, iktidar da bakan olduğumda da yaptığım şeyi iyi yaptım mı yapmadım mı bunu sorgulamışımdır. Geriye baktığımda ülke için faydalı şeyler yaptığımda kendimi mutlu hissetmişimdir." dedi.

Yeni dönenmed önünde hocalık döneminin bulunduğunu ifade eden Şener, kendisine önümüzdeki dönemde daha iyi nasıl faydalı olacağını sorduğunu kaydetti.

Şener, siyaseti tamammen bırakmadığını belirterek, "Siyasetle bağlarım kopmuş değil. Milletvekili olmamak siyaseti bırakma anlamına gelmiyor. Partinin karar organındayım. Partinin MYKY üyesiyim. Partiiçi prokolde de MKYK üyeliği milletvekillinin önündedir. Önümüzdeki dönemde benim için az siyaset fakat çok hocalık ve bilim olacaktır. "diye konuştu.

Konuşmalar Şener ve Ekren birbirlerine çiçek verdi. Ekren, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini devreladığı Abdüllatif Şener'e gümüş kalemlik ve ekonomiyle ilgili iki kitap hediye etti.

Şener, Ekren'in kendisine yazması için kalem okuması içinde kitap hediye ettiğini belirtti. Şener, kendisini böyle pahalı şeylere alışkın olmadığını söyledi.

Ekren'den hediyeleri alan Şener, "Sayın bakan yazmak için kalem, okumak için kitap verdi" şeklinde espiri yaptı.

ATALAY, GÖREVİ ESKİ BAKAN OSMAN GÜNEŞ'TEN DEVRALDI

Başbakan Recep Erdoğan başkanlığındaki 60. Hükumet'in İçişleri Bakanı Beşir Atalay, görevini, eski İçişleri Bakanı Osman Güneş'ten devraldı. Bakan Atalay, devir teslim töreninde, "İçişleri Bakanlığı'nın görev alanı en başta geliyor. Huzur, asayiş ve güvenlik, insan özgürlükleri içinde klasik özgürlük tanımlarında en başta sayılır" dedi.

 
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından İçişleri Bakanlığı'na gelen Beşir Atalay, burada İçişleri Bakanı Osman Güneş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şehabettin Harput, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Ankara Valisi Kemal Önal ile bakanlık bürokratları tarafından karşılandı.

Bakanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan İçişleri eski Bakanı Osman Güneş, 22. Dönem milletvekilliği genel seçimleri dolayısıyla Anayasa'nın 114. maddesi çerçevesinde atandığı İçişleri Bakanlığı görevini Bakan Beşir Atalay'a devrederek ayrıldığını söyledi.

Güneş, son 3 buçuk aylık dönemde, Türkiye'nin bir seçim süreci yaşadığını, kendilerine tevdi edilen görev ve sorumluluk çerçevesinde bakanlık çalışmalarının her kademedeki görevlilerle birlikte seçim döneminin selametle, huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilmesi için büyük bir gayret sarf ettiklerini anlattı.

Güneş, "Böyle bir bakanlıkta, böyle değerli görevlerle bakan olarak görev yapmanın onurunu yaşadım. Merkez birimlerinde görevli arkadaşlarımız olsun, güvenlik güçlerimizin her kademesindeki görevlilerimiz olsun, taşrada görevli değerli valilerimiz başta olmak üzere, bütün çalışma arkadaşlarımızın hepsi de fevkalade iyi nitelikli, yetişmiş, vatanını, milletini seven, hizmet hususunda mesai mefhumu tanımayan çok değerli nitelikli kadrodur. Bugüne kadar sergilediğiniz başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum. Ben de bundan sonra sizin mahiyetinizde çalışacak birisi olarak, hizmet hususunda elimizden gelen her türlü yardım ve destek konusunda emirlerinizde olduğumu arz ederim" şeklinde konuştu.

Kayseri Valisi iken kanun gereği İçişleri Bakanlığı'na atandığını hatırlatan Güneş, aynı kanun gereğince görevinden bu süre içinde izinli sayıldığını ve tekrar görevine döneceğini söyledi.

YENİ ADALET BAKANI ŞAHİN, GÖREVİNİ DEVRALDI

60. Hükümet Adalet Bakanı olan M. Ali Şahin, yeni görevini Fahri Kasırga'dan devraldı.


 
Şahin, yeni görevini televizyondan öğrendiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 60. Hükümet'te Adalet Bakanı görevi verilen eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin, memur sendikalarıyla yürüttüğü toplu görüşmelere ara verdi. Başbakanlık binasından Adalet Bakanlığı'na geçen Şahin, burada görevi Kasırga'dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan yeni Adalet Bakanı Şahin, bu tür makamlarının hizmet yerleri olduğunu belirterek, "Bunun idraki içindeyim" dedi. Adalet sisteminde çok şey yapıldığını ifade eden Şahin, yapılacak çok hizmetlerinde bulunduğunu vurguladı. Eski Adalet Bakanı Fahri Kasırga ise, görevi emin ve ehil bir ele teslim etmekten memnun olduğunu kaydederek, Şahin'e yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Kasırga, Şahin'e çiçek takdim etti.

Şahin, yeni sivil Anayasa hazırlıklarıyla ilgili bir soruya, yeni bir Anayasa hazırlanmasını gerektiğini kendisinin de savunduğunu belirtti. Anayasa hazırlıklarının uzman bir heyet tarafından yürütüldüğüne işaret eden Şahin, "Anayasa çalışmalarını basından takip ediyorum. Anayasa ciddi değişiklikler yapılmasına inanlardanım. Bana düşen görev bu konuda neyse onu yapacağım." diye konuştu.

Devir teslim törenin ardından makamına geçen Şahin tebrikleri kabul etti. Şahin'i tebrik eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Komşu ziyaretine geldim." diyerek Şahin'i kutladı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan yanıtlayan Şahin, kamuoyunda ''sivil anayasa'' olarak adlandırılan Anayasa değişikliğine ilişkin çalışmaların sorulması üzerine, 4 dönemdir parlamentoda olduğunu, Anayasa Komisyonu üyesi olarak çeşitli dönemlerdeki çalışmalarda fiilen yer aldığını anlattı.

Şahin, şu anda yürütülen Anayasa değişikliği çalışmaları içinde yer almadığını konuyla ilgili basına yansıyanlar dışında bir bilgiye sahip olmadığını kaydetti.

Mehmet Ali Şahin, ''Ama mutlaka çok kısa sürede bu Anayasa değişikliği ile ilgili konu gündemimize gelecek, inceleyeceğiz'' dedi.

Kendisinin de parlamentoya girdiği günden beri mevcut anayasanın köklü bir değişikliğe uğraması gerektiğine inanan insanlardan biri olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

''Şu anda üzerinde çalışılmakta olan Anayasa değişikliği konusunda da hem kişisel olarak hem de Bakanlık olarak bana verilen görevleri yerine getirmenin çabası içerisinde olacağım. Şu anda görüyorum ki Türkiye'de hem kamuoyu hem de siyasi partiler bir an önce ciddi bir anayasa değişikliği yapılarak insan hak ve özgürlüklerini ön plana alacak, birey eksenli bir Anayasa yapılmasını bekliyorlar. Bu bakımdan bana ve bakanlığıma düşen ne görev varsa yerine getireceğim.''

Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesiyle ilgili bir soru üzerine de Şahin, 301. madde konusunun ''çok hassas'' olduğunu belirterek, şu anda bir beyanda bulunmasının doğru olmayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından makam masasına geçen ve Bakanlık çalışanlarının tebriklerini kabul eden Mehmet Ali Şahin'i bu sırada Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ziyaret etti. Çelik, ''Kapı komşuma hayırlı olsun demeye geldim'' diyerek Şahin'i kutladı.

Hüseyin Çelik, ''Biz de devir teslim yok. Durmak yok yola devam'' diye konuştu.

Bakanlık görevlerini nerede öğrendiklerinin sorusuna her iki bakan da televizyondaki canlı yayınlardan öğrendiklerini söylediler.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU GÖREVİ DEVRALDI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, görevini devraldı.

Bakanlık makamında gerçekleştirilen devir teslim töreni öncesinde eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, yeni Bakan Eroğlu'na bakanlık bürokratlarını tanıştırdı.

 
Osman Pepe, törende, AK Parti'nin son seçimlerden çok güçlü çıktığını ve yeni kabinenin kurulduğunu söyledi. Pepe, ''Sayın Başbakan, bakanlar ve diğer arkadaşlara başarılar diliyorum'' dedi.

Bakanlık görevinin, hizmet yarışının bir halkası olduğunu ifade eden Pepe, Eroğlu'na, ''Bu aynı zamanda bir bayrak yarışıdır. Bayrağı size devrediyorum'' dedi.

Eroğlu'nun, bakanlıkta son derece dirayetli ve başarılı bir yönetim anlayışı sergileyeceğine inandığını dile getiren Pepe, şunları kaydetti:

''Bu koltuk sayesinde dostlarım da oldu düşmanlarım da... Şimdi biliyorum ki koltuk gittiği için dostlar da gidecek ama düşmanlar kalacaktır. Çünkü devletin milletin menfaati için 'Hayır' dediğim işler de oldu. İnşallah milli gelirin 10 bin doları bulduğu günleri de göreceğiz. Millete, devlete hizmet sadece bakanlıkla, milletvekilliğiyle olmaz. Sayın Başbakan bana daha önceki iki hükümet döneminde bakanlık tevdi etmişlerdi. Bu sefer bu görevi size verdiler. Hayırlı olsun.''

Pepe, göreve geldiğinde bakanlığın ''esamesinin bile okunmadığını'' ifade ederek, döneminde yapılan çalışmalarla bakanlığa çağ atlattıklarını söyledi. Pepe, ''Gök kubbede hoş bir seda bıraktığımıza inanıyoruz'' dedi.

SÜRPRİZ OLMADI"

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise ''Gerçekten hoş bir seda bıraktınız kubbede'' diyerek duygularını dile getirdi.

Eroğlu, bakanlığın geçmişini kendisinin de bildiğini belirterek, ''Siz bakan olduktan sonra bakanlığın çehresi değişti'' dedi. Eroğlu, Pepe'nin büyük hizmetlerin altına imza attığını söyledi.

Eroğlu'nun konuşması sırasında araya giren Pepe, ''Şimdi suyu da aldık çevreye. Biliyorsunuz o bizim projemizdi'' diye espri yaptı.

Konuşmaların ardından, bir gazetecinin, ''Sizin için sürpriz oldu mu?'' sorusu üzerine Pepe, sürpriz olmadığını söyledi.

Bir başka gazetecinin, çevre, su ve şehirciliğin bir araya getirileceğini anımsatması üzerine Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

''Şu anda çevre çok önemli. Su, kuraklık, iklim değişikliği konuları büyük önem arz ediyor. Bunların tek elden yönetilmesi gerekiyor. Suda çok başlılık vardı. Sayın Başbakan da konuya vakıfdı. Su, çevre ve şehirciliğin bir araya getirilmesi faydalı olacak. Suda yapılacak çok iş var. Şehirlerin estetiğe ihtiyacı var. Ülkemizde de çevre sorunları var. Bu konuda çok büyük adımlar var. Devam edilmesi lazım.''

Daha sonra, Pepe ve Eroğlu, gazetecilerin isteği üzerine tokalaşarak poz verdiler.

Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, devir teslim töreninin ardından makam çıkış kapısında bekletilen bir taksiye binerek bakanlıktan ayrıldı.

İSMET YILMAZ, GÖREVİNİ BİNALİ YILDIRIM'A DEVRETTİ

İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı görevini Binali Yıldırım'a devretti.

 
İsmet Yılmaz, bakanlık çalışanları ve bürokratlarıyla birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı Bakanlık girişinde karşıladı.

Bakanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Yılmaz, 22 Temmuz'da gerçekleştirilen milletvekili genel seçimi dolayısıyla 8 Mayıs'tan itibaren görev yaptığını söyledi. Yıldırım'ın bakanlığı döneminde başlatmış olduğu projelerin takipçisi olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Emanet ehil ellerde. Görevini layıkıyla yapan bir bakandan devraldım. Hiç zaman kaybı olmaz, Sayın Bakan bıraktığı noktadan devam edecektir'' dedi.

Binali Yıldırım da, seçim kararı alınmasının ardından Anayasa gereği bakanlık görevini devrettiğini hatırlatarak, Yılmaz'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

"DEVİR TESLİMİN TEMSİLİ BİR ANLAMDAN BAŞKA ANLAMI YOK"

Ulaştırmanın sorunlarını çözmek ve projeleri devam ettirmek için ekip halinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Yıldırım, ''Devir teslimin temsili bir anlamdan başka anlamı yok. Arkadaşlar, 'Kim halef, kim selef?' diye soruyorlar. Ben 'İkisi de olur' dedim'' diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, şöyle devam etti:

''Ulaştırma ve haberleşme gelişen dünyada, küreselleşen ekonomide rekabet üstünlüğünü sağlamak için vazgeçilmez önemli alanlardan. Ülkemizin ticaretinin artırılması, refahın sağlanmasının olmazsa olmaz şartı, çağdaş standartlara yükselmiş, rekabet edebilir bir maliyete ulaşmış ulaştırma ve haberleşme altyapısıyla mümkündür.

Bunun için gerek bölünmüş yol, gerek köy yolları, gerek havaalanı, gerek limanlar, gerekse de demiryolları dahil Ulaştırma Bakanlığının yapısal dönüşümlerini gerçekleştirmek, gelişen, kalkınan Türkiye'ye yakışır bir şekilde ilerlemesi, ihtiyaca cevap verecek hale getirilmesi için vargücümüzle çalışacağız.''

Devir teslim töreninde Yılmaz, Binali Yıldırım'a çini tabak hediye ederken, Yıldırım da İsmet Yılmaz'a teşekkür plaketi ve çini tabak hediye etti. Yıldırım, ''Yola devam, durmak yok'' dedi.

SORULAR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir gazetecinin, ''Bu dönemde tamamlamak istediğiniz projeleriniz nelerdir?'' sorusuna, şöyle yanıt verdi:

''Çok önemli devam eden projelerimiz var. Demiryollarıyla ilgili, Marmaray projesi, Ankara-İstanbul Demiryolu'nun özellikle Eskişehir-İstanbul etabı, devam eden Ankara-Konya, Kars-tiflis-Bakü demiryolu projesi ve diğerleri. Bunlar önümüzde gerçekleştirilmesi gereken öncelikle ve önemli projeler.

Karayollarıyla ilgili ciddi projeler gündemimizde. Denizcilikte de yapılacak reformlar, altyapı çalışmaları var. Havacılığın günlük yaşamımıza girdiğini gördük, geçtiğimiz 5 yıl içinde havayolları halkın yolu haline geldi. Bu politikaları kararlılıkla devam ettireceğiz. Bu konuda herhangi bir sapma söz konusu değil.

Havaalanlarının yeni ihtiyaçlara göre gözden geçirilmesi, yeni meydanlar yapılması, seyr-ü sefer emniyetine yönelik devam eden, özellikle 'Smart Projesi' olmak üzere, diğer projelerin takibi de titizlikle devam edecek.

Haberleşme de 2013 yılı seçim beyannamemizde bilgi toplumuna geçişin tamamlandığı tarih. Başlatılan çalışmalara yenileri de ilave edecek. Durmak yok, yola devam. Buna bir şey ilave ediyoruz, yorulmak yok, yola devam.''

Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünün Ulaştırma Bakanlığına bağlanacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Hayırlı olsun. Ulaşım türleri arasında entegrasyon bakımından Karayolları'nın Ulaştırma Bakanlığında olması doğru bir karar. Bu dönemde gerçekleşeceğine inanıyorum'' dedi.

Yıldırım, ''Ulaştırma Bakanlığının, ulaşım ve bilişim olarak ikiye ayrılması gündemde mi?'' sorusuna da, ''Değerlendirmeler yapılacak. Amaç bakanlıkların hantallığa meydan vermeyecek şekilde etkin olarak işlerini yapabilmeleridir'' yanıtını verdi.

Binali Yıldırım, İsmet Yılmaz'ı Bakanlık kapısına kadar uğurladı.

ÇAĞLAYAN, GÖREVİ SELEFİ ALİ COŞKUN'DAN DEVRALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 60. Hükümetin Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, 4.5 yılı aşkın bakanlık yapan Ali Coşkun'dan görevi devraldı. Devir teslim töreni, duygu dolu anlara sahne oldu.

 
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Söğütözü'ndeki binasında gerçekleşen devir-teslim törenine Zafer Çağlayan ve Ali Coşkun'un yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve çok sayıda bürokrat katıldı. Tören çerçevesinde konuşma yapan Ali Coşkun, bakanlığı süresince kendisiyle uyum içerisinde çalışan bakanlık personeline teşekkür etti. Coşkun, yeni görevinde Çağlayan'a başarılar diledi.

Coşkun'dan sonra söz alan çiçeği burnunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Ali Coşkun, ekonomik ve siyasi bakımdan önemli bir isim, önemli icraatlerde imzası var. Bizim için kendisi, çalışmaları yol gösterici olacaktır." dedi.

Yoğun katılımın olduğu devir teslim töreni duygulu anlara da sahne oldu. Halefi Zafer Çağlayan'ın, selefi Ali Coşkun'a "Abi" şeklinde hitap etmesi Coşkun'u duygulandırdı.

Bakan Çağlayan'ın, takdim ettiği plaket karşısında duygulanan Coşkun, çalışma arkadaşları elden kendisine çiçek verince "Çiçekleri sepetle vermediklerine seviniyorum. Eskiden sepetledik şu bakanı niyetine sepetle çiçekler getirilirdi. Neyse ki bize böyle bir uygulama yapılmadı, çiçekler elden verildi." diye espri yaptı. Ali Coşkun ve Zafer Çağlayan daha sonra TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Aygün, ASO Başkanı Özdebir ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte toplu fotoğraf çektirdi.
 
Samanyolu haber



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,801 µs