En Sıcak Konular

NSA, Merkel'in güvenli cep telefonunu hâlâ dinliyor

30 Haziran 2014 12:05 tsi
Alman Başbakan Merkel ve diğer federal hükümet üyelerinin dinlemeye karşı güvenli cep telefonlarının yine de NSA tarafından dinlendiği öne sürüldü.

Alman basınında çıkan haberlerde, Başbakan Angela Merkel'in ve diğer bakanların, dinlemeye karşı güvenli özel olarak üretilen kripto cep telefonlarının da Amerikan istihbarat örgütü NSA tarafından dinlenebildiği bildirildi. 'Bild am Sonntag' gazetesinin Almanya'daki bir NSA istihbarat uzmanından aldığı bilgiye göre cep telefonlarının güvenlik şifreleri çözüldü. Uzmanın, teknik değişikliklerin işlerini etkilemediğini söylediği kaydedildi.

Güvenli cep telefonlarını üreten Düsseldorf'taki 'Secusmart' isimli şirket, geçen yıl Ekim ayında Alman federal hükümetine 2 bin 500 kripto telefon teslim etti. Alman şirketi, haberlerde bildirilen güvenlik noksanlığının bulunmadığını belirtti. Şirket sözcüsü, cep telefonlarında kullanılan şifreleme metoduyla, bilinen tüm saldırı yöntemlerine karşı korunmanın sağlandığını söyledi. Bu metodla süper bilgisayarlar tarafından yapılan saldırılara karşı da cep telefonlarının korunabildiğini belirtti.

Edward Snowden'ın dünya kamuoyuna sızdırdığı belgelerde, Amerikan istihbarat örgütü NSA'nın Alman Federal Başbakan Merkel'in cep telefonunu da yıllardan beri dinlediği ortaya çıkmıştı. Almanya Federal Başsavcısı Harald Range, yalnızca Merkel'in cep telefonunu dinleme konusunu açıklığa kavuşturmak amacıyla, bu ayın başında NSA hakkında bir inceleme başlattı.



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs