En Sıcak Konular

Fenerbahçe'yi bekleyen tehlike!

30 Haziran 2014 12:02 tsi
Sabah Gazetesi yazarı Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe'yi bekleyen bir sıkıntıyı yazdı.

Fenerbahçe'de seçim döneminde yaşanabilecek çok önemli bir sıkıntıyı, Sabah Gazetesi yazarı Gürcan Bilgiç dile getirdi!
 
İşte Bilgiç'in yazısı;

"Ey Fenerbahçe kongre üyeleri; hani kürsülerden çıkıp söylüyorlar ya; "İsteyen başkan adayı olsun, gelsin yapacaklarını anlatsın" diyorlar... İşte bu çok zor artık. Bundan sonra başkan adayı olmak isteyen, en az 200 (iki yüz) kongre üyesinden noter onaylı imza almak zorunda.

Ondan sonra gelip, "Ben bu kulübü Aziz Yıldırım'dan daha iyi yönetirim" diyerek, üyelerin karşısına çıkabilecek. Sadece imzaların noter maliyeti, şu anda 25 bin lira... Rakam neden 200... Çünkü, "Her önüne gelen adaylığını ilan edip, kendi reklamını yapmaya kalkmasın. Bu işin ciddiyeti olsun" demişler. Dernekler masası da kabul etmiş.

O zaman 50 yap imza sayısını veya daha az. Kurullardaki isim sayısı kadar oranla... 200 imzayı, özellikle 2016 kongresinde kimin bulacağını, kimin bulamayacağını çok iyi biliyorlar. Ali Koç bile arkasında 1907 Fenerbahçe Derneği olmasına rağmen bu kadar imzayı zor toplar. Bir de rakip Aziz Yıldırım olursa, "zor" kelimesi "imkansız" ile dans eder. Çünkü kimse başkanın kendisini istemediğini öğrenmesini istemez.

Sebepleri yukarda belirttim. Kulüplerine sahip çıkmaya korkanlar, yeni tüzük kabul edilirken sorgulamayanlar, aslında tehlikenin suç ortaklarıdır. Her kongre üyesinin başkan olmak istemesi hakkıdır. Hadi, bırakın başkan olmayı, kolaysa aday olun bakalım... Gizli oyla yapılan bir seçim için, insanlardan tercihlerini açıkça belirtmesini isteyen bu tüzük maddesini de Dernekler Masası onaylamış. Bu ayrı bir konu... "

"Adalete Fener Yak" kampanyasının ardından, yeniden yargılanma yolunun açılması kutlandı. Kampanya "Biz" kelimesini kullandı ve ortalık karıştı. Kampanya'nın ivmesi ve teşviki Ali Koç'tan geliyordu.

Fenerbahçeliler sarıldılar bu çareye ve "Buradayız" demek için elektronik imzalarını verdiler. Kamuoyu oluştu, net bir güç ortaya kondu. Ama "teşekkür" mesajında "biz" kelimesi kullanıldı. Kulüp içinde bunun öncüsü olan iki profesyonel işinden oldu. Sitede "kurumsallık gereği" dediler.

Öyleyse sıkı bir "zam" almaları gerekirdi halbuki. Böyle bir kampanya kurup, taşıdıkları noktadan ötürü... "Tehlikenin farkında mısınız?" dedim az önce... Şimdi, kulağına eğilip, "kendini 2016'ya hazırla" denilen Ali Koç'a da soruyorum bu soruyu..."   


Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs