En Sıcak Konular

Hilafet kartını kimin için açtılar?

30 Haziran 2014 09:22 tsi
Hilafet kartını kimin için açtılar? Çatı, sandığımızdan da geniş olabilir...

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 'çatı aday' olarak gösterdikleri İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili "uluslararası" iddialar gündeme gelmekte. İhsanoğlu'nun sadece Cumhurbaşkanı adayı olmadığı, Ortadoğu'yu kapsayan bir proje için isminin öne çıkartıldığı söylenmişti. Bunu destekler nitelikte ana akım medyada iki haber yayınlanmıştı.

Birinci haberde İhsanoğlu'nun dünürü Diş Hekimi Bülent Çerçi Ekmeleddin beyin adaylığı ile ilgili şöyle şöyle bir demeç verdi:

"Ekmel beyin tercih edilmesinin sebebinin Ortadoğu'daki karışıklık olduğunu düşünüyorum. Şu anda Suriye'de, Irak'ta ciddi sorunlar var. IŞİD denilen yapılanmanın yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Ekmel bey o bölgede, Afrika'da yapacakları ile sürece en uygun isim olarak ortaya çıkmıştır." (Neden İhsanoğlu'nun diş hekimi olan dünürünün siyasi yorumu önem taşıyor, o ayrı bir mesele)

Milliyet gazetesinden Güneri Civaoğlu da şu tespitlerde bulunmuştu:
"Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da Genel Sekreterliğini uzun süre yürüttüğü İKT (İslam Konferansı Teşkilatı) kurulmuştur. Atatürk İslam'ın kökündeki "seçime" dayalı hilafete "evet" demişti. Sadece İslam'ın kökündeki babadan oğula saltanat gibi geçen halifeliği kaldırmıştı. İslam'ın kökündeki "seçimle halife olmak" yöntemini uygulamayan, halifeliği geri getirmeyen, halifelik işlevini bu yüzyılların koşullarına göre "kurumsal" bir yapı olan İKT'ye veren, bugün sayıları 57'ye varan İslam ülkeleridir." (Civaoğlu, adaylık sürecinde İhsanoğlu ile hilafeti birlikte anan ilk isim oldu)

Dün ajanslara düşen habere göre , Irak ve Suriye topraklarının bir kısmını ele geçiren radikal örgüt Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) halifeliğin kurulduğunu ilan etmiş.

Türkiye'deki cumnhurbaşkanlığı seçimleri ile IŞİD'in operasyonel anlamda öne çıkması önemli bir "tesadüf". Şimdi IŞİD'in hilafet kartını açması, "çatı aday" projesinin esas parametresi olabilir. İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı için değil, başka bir "göreve" hazırlandığı düşünülebilir. Bu süreç onun sadece dünya kamuoyuna tanıtımı için bir bahane olabilir...

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 2,359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs