En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi sıcak hafta!

30 Haziran 2014 09:01 tsi
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi sıcak hafta!
AK Parti ve HDP Köşk adayını açıklayacak! Ekmeleddin İhsanoğlu kampanyasına başlıyor...

Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci, adaylık başvurularıyla birlikte dün resmen başladı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı için CHP ve MHP ortak başvuruda bulunurken, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adaylığı bugün bir basın toplantısıyla açıklanacak. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın adaylığının yarın büyük bir toplantıyla ilan edilmesi için de hazırlıklar tamamlandı.

İhsanoğlu bugün resmi programına Anıtkabir'den başlayacak. Sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret edecek olan İhsanoğlu öğleden sonra da TÜRK-İŞ, TESK ve TOBB'a gidecek. İhsanoğlu, yarın ise memleketi Yozgat'ta hemşerileriyle buluşacak. İhsanoğlu'nun, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana türbesini de ziyaret etmesi bekleniyor. İhsanoğlu, mitingler yerine salon toplantılarını tercih edecek, yurtdışında da toplantılara katılacak.
 
Erdoğan'ın adaylığının, parti yönetim kadrolarında görevli tüm isimlerin katılacağı, müzikler ve sunumlarla gösteriye dönüşecek dev organizasyonda açıklanmasıyla birlikte kampanyası da başlayacak. Erdoğan, resmi adaylık sonrası Türkiye turuna çıkacak. Mitingler, toplantılar ve iftar organizasyonlarında vatandaşla buluşacak olan Erdoğan, Köşk adaylığı için oy isteyecek.

Demirtaş'ın adaylığı ise bir basın toplantısıyla açıklanacak. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılacağı "cumhur meclisi" adı altında düzenlenecek toplantının ardından Demirtaş, yarın TBMM'deki grup toplantısından cumhurbaşkanı adayı olarak ilk mesajlarını verecek. Demirtaş, resmi başvurunun ardından yurt gezisine çıkacak.

4 bin kişinin katılımıyla açıklanacak

AK Parti; cumhurbaşkanı adayının yarın 21-22-23 ve 24. dönem milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, il, ilçe, belde belediye başkanları, MKYK üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucularının katılacağı toplantıda saat 11.30'da ilan edileceğini duyurdu. Yaklaşık 4 bin kişinin davet edildiği toplantıya katılacaklar için özel kartlar hazırlandığı kartsız girişlere izin verilmeyeceği bildirildi.
 
Toplantıyı, farklı basın kuruluşlarından muhabirlerin yanı sıra genel yayın yönetmenleri, Ankara temsilcileri ve köşe yazarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 250 basın mensubu takip edecek.  Aday tanıtım toplantısı için güvenlik tedbirlerinin de had safhada olacağı belirtilen açıklamada, Başbakanlık Koruma ekibinin 180 kişiyle güvenliği sağlayacağı kaydedildi. Açıklamada, ayrıca, davetlilere yanlarında güvenliği tehlikeye sokacak araçlar ile pankart gibi eşyaları getirmemeleri yönünde de uyarıda bulunuldu.

Habertürk



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs