En Sıcak Konular

Ve asker "CUMHURBAŞKANIM" dedi

30 Ağustos 2007 15:21 tsi
Dün Cumhurbaşkanı Gül'e yeni mezun askerler bile "Cumhurbaşkanı" demişti. Bugün bir teğmen "Cumhurbaşkanım" dedi. Hem de Büyükanıt'ın huzurunda.

Zafer Bayramı için devletin zirvesi buluştu bir teğmen konuşmasında "cumhurbaşkanım" dedi, ilk defa devletin zirvesi gülerek konuştu. İşte dakika dakika ayrıntılar....

SAAT:10.50
ALKIŞLA KARŞILANDI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şeref locasına geldi. Gül'ün girişinde törenleri izleyen halk uzun süre alkışladı.

SAAT: 11.00
GÜL VE BÜYÜKANIT YAN YANA
Ankara AKM Tören Alanı'nda resmi geçit töreni başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt yan yana töreni izliyor...

SAAT 11.10
SADECE GÜL VE ERDOĞAN EŞSİZ
Protokol bölümünün oturma düzeninde değişiklik yapıldığı gözlendi. Geçen yıl Sadece Başbakan Erdoğan eşsiz katılmıştı bu yıl Cumhurbaşkanı Gül de tören alanına eşsiz geldi.

VE BİR ASKER İLK DEFA "CUMHURBAŞKANIM" DEDİ

SAAT:11.15
SAYIN CMHURBAŞKANIM
İstiklal Marşı'nın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en genç mensupları olan Tankçı Teğmen Mahmut Dağüstün ile Topçu Teğmen Dilek Erdem, Zafer Bayramı’nın önemini anlatan konuşma yaptılar.
Teğmen Dağüstün, “Sayın Cumhurbaşkanım” diyerek başladığı konuşmasında Türk İstiklal Savaşı’nın zor koşullarını ve verilen mücadeleyi anlattı. Konuşmada Türk ordusunun geçmişte olduğu gibi, bugün de Türk ulusunundan aldığı güçle, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman koruyucusu olmaya devam edeceğini vurgulandı. Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetini laik ve demokratik yapısını parçalama yönelik her teşebbüsün boşa çıkacağını vurgulayan teğmenler, iç ve dış hiçbir tehditin gücünü ulusundan alan TSK’yı yıldıramayacağını ifade etti.

SAAT: 11.20
BAYKAL VE BAHÇELİ YOK
Prokotol bölümünde muhlafet partilerine ayrılan bölümde boşluklar var. CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP Lideri Devlet Bahçeli törene gelmedi.

SAAT: 11.26
AYAKTA SELAMLIYORLAR
Şu an Cumhurbaşkanı Gül ve Org. Büyükanıt, tören alınından geçiş yapan gazileri ayakta selamlıyorlar...

SAAT: 11.30
SANCAK SELAMLANDI
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sancakları geçiş yaparken tüm protokol ayağa kalktı. Erdoğan bu sırada daldı ve kalkmayınca yan tarafında oturan kabinenin yeni Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı kendisini uyardı ve Erdoğan da ayağa kalktı. Sancakların geçişinin ardından Erdoğan tekrar yerine oturdu.

SAAT: 12.00
TOPTAN VE BÜYÜKANIT SOHBET ETTİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt zaman zaman birliklere ilişkin TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sorularını yanıtlayarak tören birlikleri hakkında bilgi verdi. Törende Orgeneral Büyükanıt ile Meclis Başkanı Toptan'ın uzun süre sohbet ettiği görüldü.

SAAT: 12.25
TÖREN SONA ERDİ
Törenin bitiminde Org. Büyükanıt, tören organizasyonundan sorumlu komutanı Cumhurbaşkanı Gül'e takdim etti. Gül, önce komutanı sonra sonra Büyükanıt'ı  tebrik etti.

Aktif haber



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,694 µs