En Sıcak Konular

İstanbul'da büyük operasyon

27 Haziran 2014 08:39 tsi
İstanbul emniyeti Fatih'te 450 polisin katıldığı geniş çaplı operasyon yaptı.

İstanbul Fatih'te bin 450 polisin katılımıyla genel asayiş ile narkotik ve organize suçlara yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştirdi.
 
Fatih'teki operasyon üç ayrı bölgede yürütüldü. Baskın ve aramalar, Karagümrük ve Haydar ile Cibali, Ayvansaray ve Balat'ta yapıldı. Polis helikopterlerinin havadan destek verdiği operasyona, Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele, Mali Şube, Narkotik, Asayiş, Spor Güvenliği Şubesi, Güvenlik Şube, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubeleri ile Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı.
 
Genel asayiş ile narkotik ve organize suçlara yönelik operasyonda bin 450 polis görev aldı. Operasyon kapsamında 26 evde detaylı aramalar yapıldığı öğrenildi. Baskın yapılan bölgelerde rutin asayiş denetimleri de gerçekleştirildi. Giriş-çıkışları kontrol altına alınan sokaklardaki kişilerin üst araması ve GBT sorgulaması yapıldı. Araçlar da kontrolden geçirildi. Metruk binalar, narkotik ve diğer suçlar açısından arandı.
 
SELAMİ ALTINOK AÇIKLAMA YAPTI
 
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok yaptığı açıklamada, "İstanbul'da huzuru, sükunu, vatandaşımızın rahatını bozmaya yönelik ne yapılanma varsa hepsinin üzerine kararlı ve güçlü bir şekilde gitmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Altınok, Fatih'te düzenlenen geniş çaplı operasyonda ele geçirilen silah, uyuşturucu madde ve diğer malzemelerin sergilendiği Balat'taki Deniz Şube Müdürlüğü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu akşam yine çok yoğun bir şekilde terör, asayiş, narkotik ve diğer ekiplerle Fatih'te ikinci bir toplu operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Yaklaşık bin 500 polisin katıldığı operasyonda, Haydariye Mahallesi, Ayvansaray, Karagümrük ve Balat'ta çok yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini anlatan Altınok, organize ve asayişten sorumlu müdür yardımcılarının başkanlığında yapılan operasyondan verimli sonuçlar elde edildiğini vurguladı.
 
Altınok, operasyonda 4 tabanca, 2 pompalı tüfek, susturucu, jammer, uyuşturucu maddeler, mermiler ve uyuşturucudan elde edilmiş paralar ele geçirildiğini kaydetti. Altınok, uygulamada 30 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Yakalaması olan şahıslar da var, onları aldık. Cumhuriyet savcılığının talimatları doğrultusunda arkadaşlarımız işlem yapıyor. Uygulama sadece Fatih'e ve bu bölgeye has değil. İstanbul'un neresinde buna ihtiyaç duyarsak, orada aynı çalışmayı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
 
Operasyonda ele geçirilenler arasında; 4 tabanca, 8 şarjör ve çok sayıda mermi, 1 susturucu, 2 pompalı tüfek, sinyal kesici "jammer" cihazı, 2 çelik yelek, 1 hassas terazi, kenevir bitkisi, bonzainin de bulunduğu çeşitli uyuşturucu maddeler, uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen bir miktar para, cop, pala ve çok sayıda bıçak yer aldı.

trthaber


Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,105 µs