En Sıcak Konular

Boeingleri hangara çektiren uyarı!

30 Ağustos 2007 11:41 tsi
Boeingleri hangara çektiren uyarı! Japonya'da yanan Boeing 737'nin üretim hatası sonucu yandığının ortaya çıkmasının ardından ABD Sivil Havacılık otoritesi havayolu şirketlerini uyardı. THY Boeing'leri hangara çekti.

Çin Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının Japonya'da Naha Havalimanı'na indikten sonra alev alarak yanmasının ardından Amerikan Sivil Havacılık otoritesi (FAA), olaya üretim hatasının neden olduğunu belirterek havayolu şirketlerini Boeing 737 tipi uçaklarını kontrolden geçirmeleri için uyardı. FAA'nın 'acil' kodlu uyarısı üzerine Türkiye'de de THY ve özel havayolu şirketleri, Boeing'leri hangara çekti.

FAA'nın 25 Ağustos'ta geçtiği 'acil' ibareli bildiride, 20 Ağustos tarihinde Naha Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra yanan Boeing 737-800 tipi uçakta üretim hatası bulunduğu ve uçağın bu nedenle alev aldığı kaydedildi. Bildiride filosunda Boeing 737 tipi uçak bulunduran havayolu şirketlerinin uçakları kontrolden geçirmeleri gerektiği ifade edildi. FAA'nın bildirisinde Japonya'daki uçağın yanmasına SLAT cıvatasının neden olduğu belirtildi. Bildiride, yakıt deposunu delen cıvatanın uçağın inişi sırasında sürtünmeye neden olarak kıvılcım çıkardığı ve yangına neden olduğu ifade edildi.

Uçaklar hangara çekildi

Uyarının ardından, Türkiye'de filosunda Boeing 737 tipi uçak bulunan havayolu şirketleri de harekete geçti. THY, Pegasus, SunExpres ve SKY gibi havayolu şirketleri kontrolden geçirilmeleri için uçaklarını hangara çekmeye başladı.

Uyarının pazar günü kendilerine ulaştığını belirten THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, "10 gün içinde uçakların kontrol edilmesi istendi. Biz de filomuzdaki toplam 41 Boeing uçağı sırasıyla bakıma aldık. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Zaten çok basit bir işlem" dedi.

SLAT NEDİR?

Kanatların ön kısmında boydan boya uzanan kanadı kamburlaştırarak uçağın kaldırıcı yüzeyini artırıp havada düşük süratle tutunabilmesini sağlayan, kaldırıcı yüzeyi güçlendiren parçadır.

haber7



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,122 µs