En Sıcak Konular

F-16'lar sınıra yönlendi

25 Haziran 2014 13:40 tsi
Sınıra yaklaşan Suriye'ye ait hava araçlarının, Türk F-16 uçaklarının bölgeye yönlendirilmesi üzerine geri döndüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye sınır bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" yürüten iki F-16, Suriye'ye ait bir MI-17 helikopterinin, Nusaybin/Mardin güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Suriye'ye ait söz konusu hava aracı, sınıra 1,8 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.
 
Suriye'ye ait bir SU-24 uçağının Kilis Öncüpınar güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine sınırda devriye görevi yürüten F-16 uçakları bölgeye gönderildi ancak Suriye uçağı sınıra 2,7 deniz mili kala geri döndü.
 
Ayrıca, 4 F-16 ile Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca devriye uçuşu, 5 bot ile deniz sınırında karakol görevi gerçekleştirildi.
 
Öte yandan, TCG Kemalreis, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) görevi kapsamında Aksaz liman ziyaretine başladı. Karadeniz Uyumu Harekatı kapsamında TCG Göksu, karakol görevi, bir deniz karakol uçağı da gözetleme uçuşu gerçekleştirdi. Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 22 gemi seyir icra etti.
 
Bu arada, Türkiye-Suriye sınırında, devriye görevi yürüten mobil yol kontrol unsuru tarafından, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş amacıyla kullanıldığı değerlendirilen, bin 200 metre plastik boru ve 8 sal bulundu. Plastik boru ve sallar, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla tutanak tutularak olay yerinde imha edildi.
 
Aynı bölgede önceki gün Suriye'den Türkiye'ye akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 40 tonluk 22 akaryakıt tankeri, dün de 30 tonluk 2 akaryakıt tankeri, kaçakçılara bölgeden uzaklaşmaları yönünde yapılan tüm ikazlara rağmen faaliyetlerine devam etmeleri üzerine, kullanılamaz hale getirildi.

aa


Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs