En Sıcak Konular

ABD'nin askeri danışmanları Irak'ta

25 Haziran 2014 08:45 tsi
ABD'nin askeri danışmanları Irak'ta ABD'nin Irak'a gönderme kararı aldığı askeri danışmanların ilk grubunun Irak'a vardığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, düzenlediği basın  toplantısında,  Bağdat'ta özel operasyonlar merkezi kurmaya yardımcı olmakla  görevlendirilen 90 civarında askerden oluşan grubun Bağdat'a vardığını  belirterek, bu grubun daha önce ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde görevlendirilen  yaklaşık 40 kişilik personele katılacağını açıkladı.
 
Kirby, gelecek birkaç gün içinde bu askerlere yaklaşık 50 kişiden  oluşan 4 yeni ekibin de katılacağını kaydetti.

Sözcü Kirby, kuzey Irak'ta da ikinci bir özel operasyonlar merkezi  kurulması hakkında kararı da ileriki bir tarihte vereceklerini söyledi.
 
Bu ekiplerin Irak güvenlik güçlerinin uyumu ve hazırlık derecesi ile  IŞİD'in ilerleyişinin oluşturduğu tehdidi ve sahadaki durumu değerlendireceğini  ve Irak ordusuna en iyi şekilde nasıl yardım edilebileceğine dair tavsiyelerde  bulunacağını bildiren Kirby, ekiplerin değerlendirmelerini 2-3 hafta içinde  komuta zinciri üzerinden sunmaya başlamasını beklediklerini ifade etti.
 
Kirby ayrıca, Amerikan askeri uçaklarının sahadaki güvenlik durumuna  dair daha iyi istihbarat edinmek için Irak üzerinde günde 30-35 civarında keşif  uçuşu yaptığını ve bunları ellerinden geldiği ölçüde Iraklı güvenlik güçleriyle  paylaştıklarını belirtti. Kirby, bir soru üzerine, uçuşlarda hem insanlı hem de  insansız hava araçlarının kullanıldığını bildirdi.
 
ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta yaptığı açıklamada, Irak'a  sayıları 300'e kadar Amerikalı askeri danışman göndereceklerini ve Bağdat ile  kuzey Irak'ta ortak operasyon merkezleri oluşturacaklarını duyurmuştu.

aa


Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,267 µs