En Sıcak Konular

''Onlara bakınca insanın Kılıçdaroğlu'na sarılası geliyor''

24 Haziran 2014 09:30 tsi
Yıldıray Oğur, Oktay Ekşi’nin “Ben bir Atatürk evladıyım, nasıl bunu sindireyim…” açıklamasına ilişkin “onlara bakınca insanın Kılıçdaroğlu’na sarılası geliyor” dedi.

24 TV'de Halime Kökçe'nin moderatörlüğünde 'Politik Eksen' programında Yusuf Ziya Cömert, Ahmet Kökeç ve Yıldıray Oğur ile gündemdeki konular tartışıldı.
 
‘MUHALEFETİN ADAYI BELLİ DEĞİL’

Yusuf Ziya Cömert’in Başbakan’a ‘muhalefetin adayı değişirse sizde bir değişiklik olacak mı’ sorusuna Başbakan ‘muhalefetin adayı belli değil’ şeklinde yanıt verdi. Bunun sonucunda Yusuf Ziya Cömert, Başbakan’ın adım adım siyaset yaptığını söyledi. Cömert şunları söyledi:
 
“Başbakan siyaseti adım adım, bütün teferruatına uyarak yapan ve bütün teferruatı göz önünde bulundurarak yapan bir siyasetçi. Benim sorduğum soru şuydu: “Eğer muhalefetin adayı değişirse sizde bir değişiklik olacak mı?” “Muhalefetin adayı belli değil” dedi. “Şuanda YSK’ya evrak teslim edilmeden belli olmuş sayılmaz” dedi. Başbakan adım adım siyaset yapıyor, bu konularda da hayal kurmuyor, erkenden tabiri caizse dolmuşa binmiyor, adım adım izliyor ve adımlarını da ona göre atacak.”
 
“Şöyle bir imaj vardır; ‘Başbakan dediği dedik bir Başbakan.’ Hayır, Başbakan ulaşabileceği herkesle istişare etmeyi seven ve yaptığı bütün istişareleri denkleme dahil etmeye çalışan bir siyasetçi.”
 
EKMELEDDİN İHSANOĞLU MUHAFAZAKAR KESİME HİTAP ETMİYOR

 Yıldıray Oğur, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun dindar ve muhafazakar kesimin empati kurabileceği bir isim olmadığı tespitini yaptı. Oğur şunları söyledi:

“Şöyle bir söylem var biraz katılıyorum ona. CHP de siyaset yapmayı artık tercih etti. Bu aslında Kemalizm’in bir yenilgisidir. CHP’nin dindar bir aday göstermesi aslında onların da bir şeyleri farkına varmasıdır gibi yorumlayan tespitler var. Bir açıdan doğru tabi bunlar ama şöyle bir soru geliyor aklıma; 2007 yılında Cumhuriyet mitingleri sırasında AK Parti Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterseydi 27 Nisan muhturası yayınlanır mıydı? 367 krizi olur muydu? Ekmeleddin İhsanoğlu adı Türkiye’deki dindarlar arasında bir tür temsiliyet duygusuna neden oluyor mu? Hiç emin değilim bundan. İnsanlar dindarlığa göre oy vermiyorlar. Yani bu formül tutmayabilir.”
 
BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ!
 
Bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin milleti salak yerine koyduklarını söyleyen Yusuf Ziya Cömert, bunun çakma olduğunu ifade etti. “Aynı fiyata çakma saat mi alırsın, İsviçre saati mi” diyen Cömert, CHP seçmeninin kumsaldan kalkıp sandığa gitmeyeceğini aktardı. Cömert, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Bundan bir sonuç umduklarını hiç zannetmiyorum. Bu konuda çok eminim. Ekmeleddin İhnsaoğlu’nun Cumhurbaşkanı seçimini kazanacığını kendilerinin ihtimal verdiğini hiç düşünmüyorum. Bence bu akıllıca bir şey değil, bu komik bir iş. Bu bizim bazı siyasetçilerin geleneğinde yapısında vardır bu, bazı gazetecilerin yapısında da vardır. Bunlar milleti hakikaten salak zannediyorlar. “Alacağım koyacağım oraya, hadi.” Kardeşim bu çakma! Bu gerçek değil, bu çakma. Aynı fiyatla çakma saat mi alırsın, İsviçre saati mi alırsın? Böyle bir şey olmaz. Millet buna bir alaka göstermez, göstermeyecek. CHP’yi motive edemeyecek böyle bir aday. CHP seçmeninin kumsaldan kalkıp sandık başına gitmesine değecek bir aday değil. Ekmeleddin İhsanoğlu için denizin kıyısından kalkıp da o yol kenarına koyduysalar sandığı oraya gitmez.”
 
ONLARA BAKINCA İNSANIN KILIÇDAROĞLU’NA SARILASI GELİYOR
 

Yıldıray Oğur, Oktay Ekşi’nin açıklamasına ilişkin “onlar ayrı bir dünya” dedi. Oğur, “onlara bakınca insanın Kılıçdaroğlu’na sarılası geliyor” dedi.
 
“42 Milletvekilinin o kadar arkaik ki yani açıklamalara bakıldığında Oktay Ekşi’nin açıklamasını gördüm; “Ben bir Atatürk evladıyım, nasıl bunu sindireyim…” Yani orada da ayrı bir dünya onlar da. Onlara bakınca insanın Kılıçdaroğlu’na sarılası geliyor. İslam adını duyduğunda, mesela; İslam Konferansı Teşkilatı Başkanı, Ekmeleddin adlı biri… Yani onlarda çağrıştırdığı şeyleri biz çok oldu aşalı. Toplumda onun ne kadar bir karşılığı var? O medyanın nasıl bakacağı bir şey. Bence medya şimdiden propogandaya başladı.”

yirmidörthaber.com


Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs