En Sıcak Konular

AK Parti‘de Köşk için karar haftası

22 Haziran 2014 09:40 tsi
AK Parti‘de Köşk için karar haftası Avrupa çıkarması sonrası Başbakan'dan son turlar...

Erdoğan, bugün 97 STK'nın çatısı olan Milli İrade Platformu'yla bir araya gelecek. Meclis'te grubu olmayan partilerle görüştükten sonra da AK Parti'nin Köşk adayı netlik kazanacak.

AK Parti, karar oturumlarına odaklandı... Başbakan Erdoğan, parti teşkilatıyla başlattığı istişare sürecinde il başkanlarından belediye başkanlarına, büyük kongre delegelerinden milletvekilleri ve MKYK üyelerine kadar tüm partililerin görüşlerini almıştı. Kamuoyu anketleriyle de halkın nabzını tutan Başbakan'a, Köşk adaylığı yolunda açık destek mesajı çıkmıştı. Daha sonra TOBB'dan TÜSİAD'a, ASKON'dan TUSKON'a kadar iş dünyası temsilcileriyle buluşan Erdoğan, Almanya, Avusturya ve Fransa'da da gurbetçilerle buluşarak destek almıştı.

AKİLLER DE TOPLANTIDA: Erdoğan, bugün de İstanbul'daki Dolmabahçe Ofisi'nde 97 STK'yı barındıran Milli İrade Platformu temsilcileriyle görüşecek. Platformda; MÜSİAD'dan Hak-İş'e, Ensar Vakfı'ndan Memur Sen'e kadar birçok dernek, sendika ve vakıf bulunuyor. Akil insanlar heyetindeki bazı isimler de toplantıya katılacak. Platform, 17 Aralık Operasyonu ve Çözüm Süreci gibi kritik konularda hükümete destek vermişti. Başbakan, yarın da TESK öncülüğünde Türk-İş, Hak-İş ve TOBB gibi kuruluşlarla bir araya gelecek.

PARTİLERLE GÖRÜŞECEK: Erdoğan, hafta içi de siyasi partilerle görüşecek. Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, HÜDAPAR gibi Meclis'te grubu bulunmayan siyasi partilerin liderleriyle Köşk istişaresi yapılması planlanıyor. Partilerin hem Köşk seçimlerinden beklentileri hem de aday profilleri değerlendirmelerde gündemde olacak.

SON İSTİŞARE GÜL'LE: Erdoğan'ın, STK'lar ve siyasi partilerle yapacağı görüşme sonrasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile son istişareyi yapması planlanıyor. Erdoğan'ın daha sonra partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayarak Köşk adayını netleştirmesi bekleniyor. Süreç hafta sonuna kadar tamamlanacak.  

Akşam



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,905 µs