En Sıcak Konular

İran'a saldırı planı Bush'un gündeminde

30 Ağustos 2007 09:14 tsi
İran'a saldırı planı Bush'un gündeminde
Amerikan Raw Story haber kanalında yayınlanan bir haberde, ABD'nin İran'a ani bir saldırı planı yaptığı ve bunu yakında uygulayacağı iddia edildi.

İran ile ABD arasındaki gerginlik son günlerde en üst noktaya taşınırken dün de önemli bir Amerikan haber sitesinde İngiliz-ABD ortak yapımı bir İran'a saldırı planı yayınlandı. Amerikan The Raw Story haber sitesinde yayınlanan plan metni “ABD İran'a büyük bir saldırıya hazırlanıyor” iddiasını ortaya atıyor. Plana göre ABD, İran'a, herhangi bir uyarıda bulunmadan ani ve büyük bir saldırı düzenleyerek, uranyum zenginleştirme tesislerini, hükümet binalarını ve ekonomisini ayakta tutan tüm yapılarını yok edecek.

ABD-İNGİLİZ YAPIMI

“İran'la savaşma ihtimali: Ortadoğu'da WMD üzerine bir tartışma” başlığıyla hazırlanan saldırı planı, Londra Üniversitesi uluslararası ilişkiler, Afrika ve Doğu diplomasisi araştırmaları merkezinin başkanı ve aynı zamanda tanınmış bir silah uzmanı olan Dr. Dan Plesch ile eski İngiliz Amerikan Güvenlik Enformasyon Konseyi (BASİC) ve aynı zamanda Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi eski Danışmanı Martin Butcher tarafından hazırlandı.

İÇ SAVAŞ PLANI

Bush'un uygulayacağı iddia edilen plan iki ana bölümden oluşuyor. Bunlardan biri İran'daki etnik azınlıkları birbirine düşürerek istikrarsız bir ortam yaratmak ve diğeri çalıştırılabilir nükleer silahlara ulaşımı kontrol altına almak. Tüm bunların ardından da kısa süreli bir hava operasyonu yapmak. Askeri plana göre Basra Körfezi'ndeki kara, deniz ve hava kuvvetleri, Irak ve Afganistan'daki İran güçlerini birkaç saat içinde bertaraf edecek. Hazırlanan planda ayrıca nükleer silahların hazır bekletildiği yer alıyor.

yenişafak



Bu haber 228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs