En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu HDP'nin desteğini istedi

21 Haziran 2014 09:45 tsi
Kılıçdaroğlu HDP'nin desteğini istedi "Bizi hala 1930’ların CHP’si gibi görmeyin. Dünya değişiyor, biz de değişiyoruz. Yeni şeyler söylüyoruz. Demokrasi ve özgürlüğü savunuyoruz."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği ‘TİGRİS Diyalogları’ toplantısının konuğu olarak dün Diyarbakır’da konuştu. CHP’nin Doğu ve Güneydoğu illerindeki düşük oy oranı nedeniyle sitemde bulunarak “Roboski’nin hesabını sormak isteyen CHP’ye bölgede oy çıktı mı? Hayır. O zaman aramızda sorun var” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

30’LARIN CHP’Sİ GİBİ GÖRMEYİN

Ben sizin hakkınızı savunuyorum; siz, sizi savunmayana oy verdiniz. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini söylediğimde bölgeden çıkıp biri ‘Helal olsun Kılıçdaroğlu’ desin. Tık yok. Oylar koşa koşa AKP’ye. Bizi hala 1930’ların CHP’si gibi görmeyin. Dünya değişiyor, biz de değişiyoruz. Yeni şeyler söylüyoruz. Demokrasi ve özgürlüğü savunuyoruz.

ŞEFFAF YÜRÜMELİ

Sorunun çözümünde 2 temel görüş öngörüyoruz. Süreç parlamento kararıyla, onayıyla yasal zemine kavuşturulmalı ve bütünüyle şeffaf yürütülmeli. Türkiye’nin sorunu çözme kapasitesi ve birikimi var. Şöyle bir algı da var. AKP sorunu çözecek, CHP karşı. Hayatımda duyduğum en saçma görüşlerden biri. Ne yaptık da sorun çözülmedi? Sanki biz iktidardayız da onlar muhalefette. Sen sorunu çözdün de ‘Hayır’ mı dedik? Biz ne söylüyorsak, kamuoyu önünde çok açık ve net söylüyoruz. Kendimizi savunmada ise evet biraz beceriksiziz. Bir ara ‘Sorunun çözümü Diyarbakır’dan geçer’ diyorlardı. Sorunun çözümü demokrasiden geçer. Oysa sürecin başarısını demokrasiyi içine sindirmeyen bir insana bağlamışız.

HDP’NİN DESTEĞİNİ İSTERİM

İkinci turda bizim adayımıza, HDP’nin destek vermesini isterim. Herkesten isteğim, elini vicdanına koymasıdır. Vatandaşını tokatlayan birine oy verilecekse, diyecek bir şeyim yok. Ancak Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yeni krizler doğuracaktır. Bu bağlamda Kürtlerin tercihi önemli; tercihleriyle yeni bir krizin de kaynağı olabilirler, olmayabilirler de.

Birlikte HDP’nin  kalesine

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’a, HDP’nin “Cumhurbaşkanı adayımız ol” önerisi götürdüğü Rıza Türmen’le gitti. CHP Lideri, “Ekmeleddin İhsanoğlu yerine başka bir aday ihtimali olmadığını” söyledi.

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs