En Sıcak Konular

İhsanoğlu, Kılıçdaroğlu ve CHP'yi yalanladı

20 Haziran 2014 16:09 tsi
Çatı adayın duyrulmasından sonra tartışmalar da başladı. İsminin ayak üstü bir toplantıyla açıklanması, isminin kısaltılarak telafuz edilmeye çalışılması, yanlış kullanılması ve sosyal medya hesapları bu tartışmalardan sadece bir kaçı...

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda her geçen gün yeni tartışmalar ortaya çıkıyor. İhsanoğlu'yla ilgili ilk tartışmalar CHP içinde başlamıştı. Ulusalcı kanadın temsilcileri İhsanoğlu'nu yeterince laik ve Atatürkçü bulmadıkları için ona karşı çıkmış, hatta yeni aday çıkarma tehdidinde bulunmuşlardı.

İSMİ AYAKÜSTÜ TOPLANTIYLA AÇIKLANDI

CHP ve MHP'li yöneticilerin ortak aday olarak gösterdiği çatı adayla ilgili ilk tartışmalardan biri de isminin sadece ayaküstü bir basın açıklamasında duyrulmasıyla başladı. Daha sonra ise aradan iki gün geçmesine rağmen ortada görünmeyen adayın bir sokak ortasında tek başına ortaya çıkıp kısa bir iki cümle demeç vermesiyle devam etti. Adayla ilgili en uzun süren tartışma ise sosyal medyadaki hesaplarıyla ilgili oldu.

Özel bir televizyon kanalında demeç veren Türkiye Partisi Eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İhsanoğlu'nun isminin böyle ayaküstü bir şekilde açıklanmasını hem ciddiyetsizlik hem de organizasyon zayıflığı olarak nitelendirdi. Şener, bunun yarışı baştan kaybetmek anlamına geldiğini söyledi.

İSMİNİ KISALTMA GİRİŞİMLERİ

İhsanoğlu'yla ilgili bir başka tartışma ise ismiyle ilgili oldu. Bazı CHP'liler Ekmeleddin isminin çok uzun olduğunu ve dolayısıyla telafuzunun zor olduğunu savundu. Bazıları ise "Kemale ermiş din" anlamındaki Ekmeleddin yerine Arapça'da "Kemale ermiş incir" olan Ekmelettin'i kullanmayı tercih etti.

Bazı CHP ve MHP'liler ise bilinçli bir şekilde Ekmeleddin isminin sonundaki "Din" ekini, atarak "Ekmel" ismini kullanmaya başladı. Özellikle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adayın ismini açıkladıktan sonra verdiği her demeçte ve çıktığı her televizyon programında "Ekmeleddin" yerine Ekmel demeyi tercih etti.

Yine CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'de adayla ilgili düzenlediği basın toplantısında özellikle sık sık "Ekmeleddin" yerine Ekmel ismini kullandı.

CHP BAŞKA O BAŞKA ŞEYLER SÖYLEDİ

İhsanoğlu'nun Twitter'da iki farklı hesaptan açıklamalarda bulunması, resmi hesabın hangisi olduğu yönünde tartışmalara yol açmıştı. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bizzat bir kullanıcı adını paylaşarak bunun Ekmeleddin İhsaoğlu'nun hesabı olduğunu söyledi. Daha sonra da CHP'nin resmi Twitter hesabından benzer bir açıklama gelmişti. Ancak İhsanoğlu, bugün yaptığı açıklamada hem Kılıçdaroğlu'nu hem de CHP'yi "yalancı" konumuna düşürdü.

Ekmeleddin İhsanoğlu bugün Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. İhsanoğlu sosyal medya hesaplarıyla ilgili olarak, “Twitter ve facebook hesabım yok. Önümüzdeki günlerde açacağız ve sizlere de duyuracağız. Adıma açılan profillerle ilgili yasal başvuruları yapacağız” dedi.

İhsanoğlu'nun bu açıklamasından sonra CHP'lilerin tepkisi merak ediliyor.



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs