En Sıcak Konular

Türk, TSK'yı şikayet etti

30 Ağustos 2007 08:31 tsi
Türk, TSK'yı şikayet etti 
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanlığı'nın kendilerini 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna davet etmemesinden duydukları rahatsızlığı, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a iletti. Peki şikayet üzerine Toptan ne yanıt verdi?

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay'ın kendilerini 30 Ağustos'a davet etmediğini söyledi. Meclis Başkanı Toptan da, "Davet sahibi biz değiliz" diye yanıt verdi

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanlığı'nın kendilerini 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna davet etmemesinden duydukları rahatsızlığı, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a iletti ve Genelkurmay'ı "bölücülükle" suçladı. Toptan, "Davet sahibi biz değiliz" dedi.
     
Toptan'ın, TBMM'nin 1 Ekim'deki açılış resepsiyonu ile Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde yapılacak 29 Ekim resepsiyonu için DTP grubuna davetiye gönderileceğini söylediği belirtildi.
     
Toptan, siyasi parti gruplarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ilkini dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yaptı. TBMM'nin kısa sürede önemli kararlar almasında MHP'nin katkısının büyük olduğunu söyleyen Toptan, "Hepimizin amacı, parlamentoyu açık tutmaktır. Önümüzdeki dönem, tarihi geçebilecek bir dönem olma özelliğini de koruyacaktır" dedi.
     
Toptan, DTP ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, farklı kesimlerin birbirini anlayarak pek çok soruna çözüm imkanı bulabileceğini belirtti. Toptan, "Bugünkü parlamento tablosunu, Türkiyemiz için bir şans olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.
     
     
Davet şikayeti
     
Toptan, DTP grubunun 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemesine ilişkin soruya, "Davet gerekçesi veya listesi bende yok. Değerlendirmede bulunmayı yanlış buluyorum. Davet sahibi de biz değiliz" yanıtını verdi.
     
Türk de, "Demokratik ülkelerde halkın iradesiyle seçilmiş, parlamenter grubu olan bir siyasal partiye yönelik bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Ağızdan düşürülmeyen bölücülük kelimesinin aslında kimin tarafından yapıldığı da açıkça ortaya çıktı" dedi.
     
DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da "TBMM Başkanı, yasama yılının başlayacağı 1 Ekim resepsiyonu ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için DTP grubuna davetiye gönderileceğini söyledi. Mutluluk duyduk" diye konuştu.
     
Toplantıda, DTP'nin Meclis'te olmasını şans olarak gördüğünü söyleyen Toptan'ın, yeni Anayasa metninin sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanmasından yana olduğunu belirterek, "Anayasa, kurucu Meclis anlayışıyla çıkarılmalı" dediği kaydedildi.
     

milliyet



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,261 µs