En Sıcak Konular

Ertuğrul Sağlam: 'İki zaferi bir arada yaşatmak bizi mutlu etti'

29 Ağustos 2007 23:34 tsi
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yarının çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek, “Tüm ülkenin Zafer Bayramı kutlu olsun. İki zaferi bir arada yaşatmak bizi mutlu etti” dedi.

Sağlam, FC Zürih maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, ülkenin savunmasında herkesin umudunu kestiği bir anda ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün taarruz emriyle kurtuluş mücadelesinin başladığını ifade ederek, “Buradan şuna gelmek istiyorum. İlk maçın sonucunun getirmiş olduğu avantajla herkes müdafaa yapacağımızı düşünmüş olabilir. Biz oyuncularımızdan hücum oynamalarını istedik ve başardık. Zafer Bayramı sevincini yaşayacağımız bugünlerde, 2 zaferin mutluluğunu bir arada yaşamak çok güzel bir duygu” diye konuştu.

4 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne yükselmenin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Sağlam, “Ülke açısından ve camia açısından anlamlı bir gün oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 90 dakika boyunca oyun disiplininden uzaklaşmadan haklı bir galibiyet aldılar” şeklinde konuştu.

Sağlam, rakip takım FC Zürih'in iyi bir ekip olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Rakibimiz iyi bir takım. Çok koştular ve mücadele ettiler. İlk yarıda oyunu hiç riske etmediler. İkinci yarıda belli dakikalardan sonra oyunu riske ettiler. Biz de bunu değerlendirdik ve 2 gol attık. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğimiz için mutluyuz.”
Şampiyonlar Ligi'ndeki amaçlarının bir üst tura çıkmak olduğunu anlatan sağlam, artık Zürih maçını unutup, yarından itibaren Kayserispor karşılaşmasına hazırlanacaklarını kaydetti.

Sağlam, Beşiktaş tarihinde birçok ilki başarmak amacında olduklarını, sadece bununla yetinmeyeceklerini vurgularken, 1997-98 sezonunda futbolcu, şimdi de teknik direktör olarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kadrolarındaki futbolcuların çok yetenekli olduğunu belirten Sağlam, “Bundan önceki birkaç karşılaşmada iyi futbol oynamamıştık, ama umudumuzu hiç kaybetmemiştik. Bugün çok üst düzey bir mücadele oldu. Maçı kazanırken, taraftarımız da zevk aldı. İyi skorun yanı sıra güzel futbol sergiledik. Futbolcu kardeşlerimiz de bizi mahçup etmediler. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sağlam, maçın yıldızı Delgado'ya değinerek, “Delgado, bizim için önemli bir futbolcu. Bugün görev icabı öne yakın oynadı. Golleri attı, ama bunları atarken de 2 iyi servis geldi. Bu golleri hazırlayanları da unutmamak lazım. Golleri hep beraber attık” açıklamasını yaptı.

Yarınki Şampiyonlar Ligi kura çekimine gidip gitmeyeceği sorusuna Sağlam, “Kura çekimine gitmeyi çok istiyordum, ama programımız çok yoğun, gidemeyeceğim” şeklinde yanıt verdi.

Bu arada, FC Zürih Teknik Direktörü Bernard Challendes ise basın toplantısına katılmadı.

hurriyet



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs