En Sıcak Konular

Barzani Nuceyfi ile görüştü

20 Haziran 2014 08:30 tsi
KBY Başkanı Barzani, Sünni lider ve Irak Parlamento Başkanı Nuceyfi ile bir araya geldi. İki lider, IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinden sonra ülkede başlayan siyasi ve askeri krizi ele aldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Sünni lider ve Irak Parlamento Başkanı Usame el-Nuceyfi ile bir araya geldi.
 
IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Nuceyfi ve beraberindeki heyetle Selahaddin ilçesindeki başkanlık konutunda görüştü.
 
Görüşmede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'u ele geçirmesinden sonra ülkede başlayan siyasi ve askeri kriz ele alındı.
 
İki lider, Irak'ta yaşanan problemlerin, siyasi yollarla çözülmesi gerektiği noktasında aynı görüşleri dile getirdi. Ayrıca ülkedeki tüm siyasi tarafların, sorunların çözümünde aktif olması ve terörle mücadelede ortak hareket etmesi gerektiği vurgulandı.
 
Görüşmede siyasi sürecin önündeki engellerin aşılması ve Irak Parlamentosu'nun toplanacağı tarih konuşuldu. İki taraf da ülkedeki sorunların çözümü ve diyalog yollarının bulunması için sürekli iletişim halinde olacaklarını ve fikir alışverişlerini sürdüreceklerini dile getirdi.
 
Barzani, Sünnilerin talepleriyle terörist eylemlerin birbirinden tamamen ayrı değerlendirilmesi gerektiğini tekrarlayarak, "Kürdistan bölgesi, Sünni ve Şii kardeşleriyle teröristlere karşı çarpışmaya hazırdır. Ancak terörle mücadele adı altında mezhepsel bir savaş yürütülmesine kesinlikle karşıyız. Böyle bir savaşta taraf olmayız. Bu kriz, askeri yöntemlerle çözülemez. Siyasi sürecin belirleyici olacağı bir zemin oluşturulmalıdır" dedi.

aa


Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs