En Sıcak Konular

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, görevini Ali Coşkun’dan devraldı

29 Ağustos 2007 21:54 tsi
60. hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atanan Zafer Çağlayan, görevini Ali Coşkun’dan devraldı

Bakanlar Kurulunun ardından Sanayi ve Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen devir teslim törenine bakanlık üst düzey bürokratları, çalışanlar, bakanlığın bağlı kuruluşları Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Türk Patent Enstitüsü (TPE), Rekabet Kurumu, Türkiye Şeker Fabrikaları, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) genel müdürlükleri ve başkanlarının yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün de katıldı.

Ali Coşkun, burada yaptığı konuşmada, siyasetin millete hizmet etmenin şerefli bir yolu olduğunu söyledi. Sanayi Bakanlığı çalışanlarına seslenen Coşkun, "Sizin güven, sevgi dolu bakışlarınız arasında müesseseden ayrılmak onur verici. Hepinize şükran sunuyorum, haklarınızı helal edin" dedi.

Bakanlık görevini aynı camiadan gelen Zafer Çağlayan’a teslim etmenin de kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Coşkun, Çağlayan’ın sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğini, ancak belki teşkilatı tanımasının biraz zaman alacağını söyledi.

Coşkun, Çağlayan’a her zaman yardımcı olmaya hazır olduğunu belirtirken, "İnşallah bakanlığınız hayırlara vesile olur" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da, "Böyle bir görevi sanayinin piri TOBB’un eski başkanı ve sektörde görmüş geçirmiş bir abiden almanın hem sevinci hem de üzüntüsü içindeyim. Ali Abinin yerini doldurma konusunda endişelerim var" diye konuştu.

Coşkun’un ekonomi ve sanayi konusunda çok engin bilgilere ve tecrübelere sahip olduğunu vurgulayan Çağlayan, kendisinin de hiçbir zaman dürüstlük ilkesinden vazgeçmeyeceğini kaydetti. Kendisinin de siyaseti sadece sandıkta hesap veren bir makam olarak görmediğini ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

"Siyasetçinin sadece sandıkta değil, önce ailesine, sonra temsil ettiği kitleye ve hepsinden önemlisi Allah’a hesap vereceğini biliyorum. Allah bizi utandırmasın. Ekonomik ve ticaret anlamında da kimseye mahcup etmesin. 2003 yılında kalp krizi geçirdiğimde gözümü açtığımda, iki çakmak gözden yaş dökmüş biri olan Ali Abimin bende manevi yeri ayrıdır.

Sizin bilgi ve tecrübelerinizden her zaman yararlanacağım." Konuşmasının ardından Çağlayan ile Coşkun devir teslim protokolü ile bakanlığın faaliyetlerinin, yapacağı çalışmaların bulunduğu devir teslim tutanağını imzaladı. Sanayi Bakanı Çağlayan, Coşkun’un ayakta alkışlanmasını isterken bakanlık çalışanları ile ilgili kuruluşların temsilcileriyle tanıştı.

Çağlayan, Ali Coşkun’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi, Coşkun da, "Bunu bakanlığa bırakmadan evime götüreceğim" dedi. Bu arada bakanlık çalışanlarının kendisine buket çiçek sunması üzerine de Coşkun, "Buket çiçek verilmesi güzel, eskiden istenmeyen adamlara sepetle çiçek verilirdi, sepetleme anlamında..." şeklinde espri yaptı.
Milliyet



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs