iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Ankara’nın tavsiyesi, Obama’nın seçimi!

19 Haziran 2014 11:53 tsi
Ankara’nın tavsiyesi, Obama’nın seçimi! Hem iç hem dış savaş davetçilerine direnen Beyaz Saray, Irak’ta karar eşiğinde. Yanlış karar sadece bölgede değil Washington’da da felakete yol açabilir... iyibilgi Ankara

Barack Obama, sadece Bağdat’ı değil hemen tüm bölgenin dengelerini bozma potansiyeli taşıyor IŞİD örgütüne karşı “bir şey” yapıp yapmayacağına, yapacaksa o şeyin “nasıl” olacağına karar vermek üzere. Üstelik bu karar süreci Maliki yönetiminin resmi “daveti” ile aciliyet kazanmış da bulunuyor!

Ancak mesele sadece Irak’ın ve bölgenin “postalları” içine çeken dinamikleri ile ilgili değil. Washington’u boğazına kadar içine çeken seçim hesapları ile de ilgili.

Siyasi kariyerini ve seçim kampanyalarında ağırlığını Amerikan askerinin maddi ve siyasi çöküntü yaratan bataklıklardan uzak tutulması üzerine kuran bir Başkan olarak, “savaş”ın eşiğinde durmak dahi büyük stres kaynağı.

Irak, Suriye ve IŞİD konusunda Ankara ile sık temaslarda bulunan Beyaz Saray, Washington’da bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın “Suriye ve Irak’ta tampon bölge, uçuşa yasak bölge” alternatifleri ile karşı karşıya.

Şu an ABD’nin yapacak gibi göründüğü en yakın plan, IŞİD’e karşı insansız hava araçları kullanmak. Ardından da iyi tespit edilmiş noktalara hava saldırıları yapmak. ABD’nin bu seçenekler için bölgede askeri pozisyonlar aldığı da zaten biliniyor.

Yine de Obama’nın karşısındaki en güçlü ordu Washington’daki. Bu yılsonuna doğru-Kasım-yapılacak ara seçimler herkesin elini tutuyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs