En Sıcak Konular

Balyoz davasının hakim ve savcılarına suç duyurusu

19 Haziran 2014 11:33 tsi
CHP Mersin Milletvekili Öztürk, "Balyoz" davasında yargılamayı yapan hakim ve savcılar hakkında Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Balyoz" davasında yargılamayı yapan hakim ve savcılar hakkında Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
 
Öztürk, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin "Balyoz" davası kararını değerlendirdi.
 
Mahkemenin, dijital verilerin delil olamayacağı ve hazır edilen tanıkların mahkeme tarafından dinlenilmemesi nedeniyle ihlal kararı verdiğini anımsatan Öztürk, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun, hazır edilen tanıkların mahkemece dinlenilmesini emredici kural olarak koyduğunu söyledi.
 
Öztürk, davanın temelden çöktüğünü, Anayasa Mahkemesi kararının herkesi bağladığını ifade etti.
 
Yeniden yargılama için dosya açılmadan önce yıllardır özgürlüklerinden yoksun bırakılan bu kişilerin derhal tahliye edilmesi gerektiğini savunan Öztürk, "Anayasa Mahkemesi'nin hukuki sonuçlarının ötesinde siyasi sonuçları da vardır: TSK'nın yurtsever subaylarına kumpas kurulduğu açık şekilde kanıtlanmıştır. Bugüne kadar bu insanların bir hiç uğruna hapishanelerde çürütülmüş olmasıdır. Bir dönemin yargıda hakim ve savcıların hukukun üstünlüklerini, kendi üstünlükleri olarak kabul ederek, kendi düşüncelerini, intikam duygularını alabilmek adına yönetilmiş ve yönlendirilmiş kararlar verme döneminin kapandığıdır.  Hukuk devletinin bir nebze de olsa yeniden yeşermeye başladığının somut göstergesidir" diye konuştu.
 
Öztürk,   Ceza Muhakemesi Kanunu'nda öngörülen kurallara uymadan karar veren kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedi. Öztürk, görevi ve sıfatı ne olursa olsun hiç kimsenin, yargılama sürecinde hukukun evrensel kurallarına ve yasalara uymama hakkının bulunmadığını kaydetti.
 
"Bu kişiler suç işlemiştir"
 
Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yargılamaların nasıl yapılacağı açık ve kesin şekilde öngörülmesine rağmen bu kurallara uyulmamasının suç, kasıt ve intikam duygusuyla hareket etmek olduğunu ileri süren Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bunun da ötesinde anayasada yazılı olan egemenlik kapsamında yargı yetkisini kullanan hakim ve savcıların, yine egemenlik kapsamında yasama yetkisini kullanan parlamentoya efelenmeleri, parlamentoya kafa tutmaları, parlamentoyu hiçe saymaları, hukukun üstünlüğünü kendi üstünlükleri olarak kabul etmeleridir. Bu kişiler, suç işlemişlerdir. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin o tarihte görev yapan hakim ve savcılar hakkında derhal işlem yapılmalıdır. Çünkü bu, yargılama sürecinde bilmeden yapılan hata değildir. Tam aksine yapılan itirazlara rağmen avukatların uyarılarına rağmen mahkeme başkanı ve heyet üyeleri tarafından, ısrar ve inatla kasten davranılan davranış şeklidir. İlgili Cumhuriyet savcılarına, yargılamayı yapan hakim ve savcılar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum, işlem yapmaya çağırıyorum. Kararı verenler vicdanlarıyla ne kadar rahatlar?"

aa


Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs