En Sıcak Konular

CHP’deki çatı krizinde yeni eşik

19 Haziran 2014 08:42 tsi
CHP’deki çatı krizinde yeni eşik Partisine danışmadan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı gösteren Kemal Kılıçdaroğlu’na kazan kaldıran muhalifler sert bir bildiri hazırladı.

Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu MHP’yle birlikte cumhurbaşkan adayı olarak gösteren CHP’de sular durulmuyor. Ulusalcı ve Alevi kimlikleriyle öne çıkan 11 milletvekili, parti kurullarına danışmadan Köşk için aday gösteren, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yetki gaspıyla suçladı. Aralarında Birgül Ayman Güler, Dilek Akagün Yılmaz, Ali Rıza Öztürk ve Süheyl Batum'un da bulunduğu vekiller dün kahvaltıda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

SERT OLURSA İMZA AZALIR

Dilek Akagün Yılmaz ile Birgül Ayman Güler, bildirinin sert bir tonla yazılarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği cumhurbaşkanı adayıyla, partiye siyasal İslam’ı dayattığı ifadesinin net şekilde yer alması gerektiğini savundu. Ancak, diğer vekiller bildirinin tonunun sert olması durumunda imzacı sayısının düşük olacağı, bunun da girişimi baltalayacağı noktasında uyarılarını dile getirdi. Bunun üzerine eski genel başkan Deniz Baykal’ın ekibine de danışılarak, daha kapsayıcı bir dil kullanılması konusunda görüşme trafiği gün boyu sürdürüldü. Bildirinin yayınlanmasının gecikmesinde de bu görüş ayrılığının yattığı öğrenildi. Baykal ise kahvaltıya katılmayarak, toplantıdan çıkacak sonucu uzaktan takip etti.

HALUK KOÇ'TAN DİSİPLİN TEHDİDİ

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç bildiri hazırlığının sürdüğü saatlerde bir basın toplantısı düzenleyerek, muhalif milletvekillerine aba altından sopa gösterdi: CHP’nin ilkeleri, programı, tüzüğü ortada. Meclis’te de cumhurbaşkanı seçilmiyor, ilk defa uygulama ile iki turlu, halkın katılımıyla bir cumhurbaşkanı seçiliyor. Arkadaşlarımızın değerlendirmeler yapması, görüşlerini kendi aralarında paylaşması gayet doğaldır. Ama sonuçta CHP’nin kurumsal ilkeleri vardır, yetkilendirilmiş kurulları vardır. Bunların başında da Sayın Genel Başkanımız gelir. Eleştiriye hepimizin saygısı var ama partinin disiplin kurallarının olduğu da bilinmelidir.
 
KAHVALTI KOMİTESİ

‘Kendi adayını parti tabanına dayatmaya’ çalışmakla suçladıkları Kılıçdaroğlu hakkında sert bir bildiri hazırlayan CHP’liler, izlenecek yol haritasını kahvaltıda tartıştı.

Akşam
 



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs