En Sıcak Konular

'Kılıçdaroğlu anlamazdan geldi'

18 Haziran 2014 16:20 tsi
'Kılıçdaroğlu anlamazdan geldi' HDP'nin CHP'li Türmen'e cumhurbaşkanı adaylığı önerisi: "Kılıçdaroğlu'na tarif ettiğimiz Cumhurbaşkanı adayı Rıza Türmen'di. Fakat Kılıçdaroğlu bunu anlamazdan geldi, daha doğrusu siyaseten işine gelmedi"

HPD Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkcü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, cumhurbaşkanı adayı olarak CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'i tarif ettiklerini belirterek, "Fakat Kılıçdaroğlu bunu anlamazdan geldi, daha doğrusu siyaseten işine gelmedi. O nedenle Türmeni'i Cumhurbaşkanı adayı kılmak mümkün olmadı" dedi.

Kürkcü, Türmen'e adaylık önerilerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türmen'e,  parti olarak resmen bir öneride  bulunmadıklarını ifade eden Kürkcü, "Resmen olmasa da Rıza Bey, kendi partisinden ayrılabilecek siyasi koşullara sahip olsaydı onu cumhurbaşkanı adayı olarak görmek isterdik" diye konuştu.

Kürkcü, Türmen'i iki nedenle aday göstermek istediklerini belirterek, Türmen'in, bunu hak edecek bir geçmişe ve müktesebata sahip olduğunu söyledi. Kürkcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkincisi daha önemlisi, bizim açımızdan anayasal yaklaşımı, insan haklarına yaklaşımı bakımından Kılıçdaroğlu'na tarif ettiğimiz Cumhurbaşkanı adayı Türmen'di. Fakat Kılıçdaroğlu bunu anlamazdan geldi, daha doğrusu siyaseten işine gelmedi. O nedenle Türmen'i herhangi bir biçimde Cumhurbaşkanı adayı kılmak mümkün olmadı. O kendi partisine ayrılamayacağı için, bu yöndeki zemin arayışımıza CHP'de yapacağı işler olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Yüzümüzü ona dönmüşlüğümüz var ama resmi siyasi görüşme halini ne yazık ki alamadı. Onun konumundan ötürü. Partisinden ayrılacağını düşünebilseydi o zaman daha farklı şeyler konuşulurdu."

-"Adaylardan biri"

HDP'nin adayı olarak Selahattin Demirtaş'ın da isminin geçtiğinin anımsatılması üzerine Kürkcü, Demirtaş'ın hafta sonu yapılacak kongrede yeni eş başkan olacağına işaret etti.

Kürkcü, başkanlarını aday göstermenin, kendileri için çok doğal olduğunu dile getirerek, "Ama bir adım daha fazlası olur mu bakıyoruz" dedi.

Demirtaş'ın da adaylardan biri olduğunu, başka isimlerin de bulunduğunu kaydeden Kürkcü, çalışma gruplarının ortaya koyduğu bir düzineye yakın isim olduğunu söyledi.

Kürkcü, adaylarını ne zaman açıklayacakları sorusuna, "Kongreden sonra adayı açıklamamız iyi olur. CHP'nin kendisinden olmayan bir aday bulmasından sonra tabanda sol, demokrat, insan hakları savunucusu, Kürt meselesinde eşit yurttaşlığı benimseyen bir aday uman çok geniş bir kesimde sıkıntı var. O sıkıntıları çözebilir miyiz diye bakıyoruz. Çünkü şimdi tatava yapma bas geç denemeyecek durumda o insanlar" karşılığını verdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şansının sorulması üzerine Kürkcü, CHP ve MHP'nin aldığı oy oranının toplamından daha fazla oy alabileceğini savundu. Kürkcü, "Bu şartlar altında bir kısım CHP seçmeninin de oy vermeyeceğini düşünüyoruz. Sekiz kere düşündükten sonra oy verecek seçmen oranı Türkiye'de yüzde yarımdır" dedi.

AA



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,105 µs