En Sıcak Konular

Baykal'ın yerine Sezer mi?

29 Ağustos 2007 21:06 tsi
Baykal'ın yerine Sezer mi? 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in sivil hayatta ne yapacağı tartışması CHP'lileri heyecanlandırdı. Yeni formül "Sezer başkan, Özkan danışman, Çölaşan müşavir" şeklinde... İşte bir internet sitesinde yayınlanan ilginç haber...

Görevini Abdullah Gül’e devrederek, Gölbaşı’ndaki evine yerleşen Ahmet Necdet Sezer’in sivil hayatta ne yapacağı tartışması, özellikle Sivil Toplum Kuruluşları’ndan ilginç tekliflerin gelmesiyle devam ediyor. Sezer’i siyasette görmek isteyen Sivil Toplum Kuruluşları ilginç teklifler gündeme getirdiler. STK’lar, görevde bulunduğu süre içerisinde “CHP’nin Çankaya Şubesi” gibi bir tavır sergileyen Sezer’e “Sayın Sezer’den medet bekleyenleri kucaklayacak koltuk CHP koltuğudur. Sayın Sezer’e büyük bir görev düşmektedir. Sezer CHP’nin başına geçmeli. Sezer bu görevde Tuncay Özkan’ı danışman, Emin Çölaşan’ı da basın müşaviri olarak yanına almalı” tavsiyesinde bulundular.

CHP tabanında Sezer’e ilginin büyük olduğuna dikkat çeken BBP’li Araştırmacı- Yazar Hakkı Öznur, Sezer’in evde oturmasına yüreğinin el vermediğini belirterek “Sayın Sezer, sıkı bir Baykal muhalifi olarak sahneye çıkmalıdır. Kendisinden medet bekleyenleri kucaklayacak koltuk CHP koltuğudur. Sayın Sezer CHP’nin başına geçmek için kulislere başlamalıdır” dedi.

Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da, Sezer’in icraatlarının CHP ideolojisi ile birebir örtüştüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Sezer, halkın büyük çoğunluğu tarafından kabul görmemiş 7 buçuk seneye yaklaşan devlet başkanlığı sürecinde cumhurdan kopukluğu ile müsemma, halkın aynası olamayan, gerginliklerden beslenen bir politikanın yapılanmasına destek oldu. Sezer’in benimsediği bu politika ile CHP’nin siyasi anlayışı arasında fark yoktur. Sezer, şimdi darmadağın olmuş CHP’yi toparlama görevini üstlenip ilk seçimlerde halktan alacağı cevaba aldırış etmeden fedakarlık örneği sergilemelidir. Sezer’e büyük bir görev düşmüştür ve bu görevden kaçmamalıdır.”

“ÖZKAN’A HAKKINI VERİN”

Kanaltürk’ün sahibi Tuncay Özkan’ın da unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yazgan, “Sezer, Özkan’ı üstlendiği misyon gereği onu ödüllendirmelidir. Özkan’a verilecek en büyük ödül ise Sezer Başkanlığında ki CHP’ye danışmanlık yapmaktır” diye konuştu.

BAYKAL SEVGİSİNİ İSPATLAMALI

Öğretmen Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi ise, Sezer’in emekliliği ile birlikte Baykal’a da büyük iş düştüğünü söyledi. CHP lideri Baykal ile Sezer’in kanka olduklarını belirten Tanrıverdi, “Sezer ne dediyse Baykal alkış tuttu. Sezer ne yaptıysa Baykal takdir etti. Şimdi Baykal sevgisini ispatlamak zorunda; Baykal, partisinin anahtarını alıp Sezer’e teslim etmelidir” dedi.

GİDERAYAK DA AYRIMCILIK YAPMASI KINANDI

Sağlık İş Başkanı Musatafa Başoğlu da, yazılı bir açıklama yaparak Sezer’i kınadı. Sezer’in veda turları esnasında sadece Barolar Birliğini ziyaret ettiğini hatırlatan Başoğlu, “Demokrasi, sivil toplum örgütlerinin güçlü olduğu ülkelerde kendisini kanıtlayan ve seçenlerle seçilenler arasında ciddi bir diyalog kurularak yaşatılan bir rejimdir. Sezer sivil toplum örgütlerini hiçe sayan bu tavrıyla büyük bir yanlış yapmıştır. Onun bu tavrını doğru bulmuyor ve kınıyorum” dedi.

CHP’LİLER “SEZER BAŞA” DİYOR

Birçok CHP'li de, 22 Temmuz seçimlerinde partiyi hezimete uğratan Deniz Baykal'ın istifa etmesini ve CHP'nin başına Sezer'in geçmesini istiyor. Bazı CHP teşkilatları bunu açık açık dile getirerek, "Baykal'ın istifa etmesini, partinin başına Cumhurbaşkanı Sezer'in geçmesini" istemişlerdi. Eski İstanbul Milletvekili Aydın Menderes de Sezer’in CHP’nin başına geçmesi durumunda CHP zihniyeti için de isabetli bir tercih olacağını belirtirken,  eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Sezer’in damadının CHP’den aday olduğunu ancak seçilemediğini hatırlatarak, “Sayın Sezer damadını seçtiremedikleri için CHP’lilere çok kızmış olmalı. Bu nedenle ben onu DSP’ye düşünmüştüm ancak zaten DSP’nin başında bir Sezer var bir partiye bir Sezer yeter. O da CHP’nin başına geçerse daha uygun düşer” dedi. 

www.haber5.com



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs