İşte bakanların özgeçmişleri | " /> İşte bakanların özgeçmişleri | "/>

En Sıcak Konular

İşte bakanların özgeçmişleri

29 Ağustos 2007 18:37 tsi
İşte bakanların özgeçmişleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 60. Bakanlar Kurulu'nda görev alacak isimler belli oldu. Başbakan Erdoğan ile birlikte 25 bakanın kısa özgeçmişi de şöyle:

60. Bakanlar Kurulu'nu kuran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözgeçmişi şöyle:
26 Şubat 1954 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Piyale Paşa ilkokulunu ve İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1973 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ne kaydoldu. Üniversite yılları sırasında Milli Türk Talebe Birliği'ne girdi, 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığına ve aynı yıl MSP İstanbul İl Başkanlığına seçildi.

Erdoğan, 12 Eylül 1980 sonrasında İETT’deki görevinden ayrıldı ve bir süre özel sektörde çalıştı. 1982 yılında askerlik hizmetini yapan Erdoğan, 1983 yılında kurulan RP ile yeniden siyasi hayata döndü. Partinin 1984 yılında Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında da İl Başkanı ve MKYK üyesi seçildiğinde 30 yaşındaydı.

1986 ara seçimlerinde milletvekili adayı, 1989 seçimlerinde de Beyoğlu ilçesinden belediye başkan adayı oldu. 1991 senesinde tekrar milletvekili adayı oldu olup mazbatasını aldıktan sonra tercihli oy sistemi nedeniyle yüksek seçim kurulu mazbatasını iptal etti. 27 Mart 1994 seçimlerine kadar RP İstanbul İl Başkanlığı görevimi sürdürdü ve bu tarihte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

12 Aralık 1997’de İstanbul Belediye Başkanı sıfatıyla gittiği Siirt’te okuduğu bir şiir nedeniyle yargılandı ve Diyarbakır DGM tarafından “Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmekten” mahkum edildi. 26 Mart 1999’da girdiği Pınarhisar Cezaevi’nden 24 Temmuz 1999’da tahliye edildi. Erdoğan aynı zamanda seçilme hakkını da yitirdi. Tayyip Erdoğan, daha sonra Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından bu partinin Meclis Grubunu oluşturan milletvekillerinin büyük bir kısmıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AKP) kurarak genel başkanı oldu.
AKP, 3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidar oldu. 3 Kasım seçimlerinde adaylığı kabul edilmeyen Erdoğan yenilenen Siirt seçimlerinde milletvekili olarak Meclis’e girdi ve Abdullah Gül’ün Başbakanlığı’ndaki 58. hükümetin istifasını sunması üzerine 59. Hükümeti kurarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı oldu.

AKP, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de 1. parti çıkmasının ardından 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 60. hükümeti kurmakla görevlendirildi. Bir konferansta tanıştığı Emine Hanım evliliğinden Ahmet Burak, Necmeddin Bilal, Esra ve Sümeyye adlı 4 çocuğu oldu.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı:
1952 yılında Rize'de dünyaya geldi. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1976 yılında hakim adayı olarak Adalet Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. Çeşitli bölgelerde hakim olarak görev yaptı. 1985 yılından itibaren İstanbul Barosu'na bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. Çeşitli dernek ve vakıflarda siyasal ve mesleki çalışmalarını da yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

-Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek:
1946 yılında Yozgat'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çiçek, Anavatan Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.
ANAP iktidarlarında devlet bakanlığı görevinde bulunan Çiçek, daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı. 3 Kasım 2002'de yapılan milletvekili seçimlerinde tekrar milletvekili olan Çiçek, 58 ve 59. Hükümetlerde Adalet Bakanı olarak görev yaptı. İngilizce ve Fransızca bilen Çiçek, 3 çocuk babası.

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan:
1957 yılında Muş'da doğdu. 1980 yılında şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Alüminyum sektöründe sanayicilik yapan ve 1982 yılında firması ASO'ya üye olan Çağlayan, 1987 yılında yapılan Oda Organları Seçimlerinde Alüminyum Sanayii Meslek Komitesi ve Oda Meclisi Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Yönetim Kurulu Üyeliğine ve 1991 yılından itibaren de iki dönem Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine seçilen Zafer Çağlayan, 1995 yılında ilk dönem olarak Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Çağlayan, 22 temmuz seçimlerinde milletvekili seçilinceye kadar bu görevi sürdürdü.
1996-1998 dönemi TOBB Başkanvekilliği ve 1995-1998 dönemi MESS Temsilciler Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Çağlayan 2005 yılının Mayıs ayında TOBB Başkanvekilliği görevinde de bulundu.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği, kurucusu olduğu ve uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Ankara Alüminyum Sanayicileri Derneği Üyeliği görevi de devam eden Çağlayan, evli ve iki çocuk babası.

-Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek:
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyünde bir çiftçi ailesinin 9. çocuğu olarak doğan Mehmet Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İngiltere'de yüksek lisans yaptı. Şimşek, 1993-1997 yılları arasında, Marc Grossman'ın Büyükelçilik yaptığı dönemde, ABD Büyükelçiliği'nin kıdemli ekonomisti olarak çalıştı. Bir dönem çeşitli yatırım bankalarında çalışan Şimşek 2000 yılında uluslararası faaliyet gösteren yatırım kuruluşu Merrill Lynch'e girdi. Merrill Lynch Gelişmekte Olan Piyasalar Araştırma Direktörü ve Dünya Gazetesi yazarı olan Mehmet Şimşek, 22 Temmuz seçimlerinde AKP'den Gaziantep milletvekili seçildi. Mehmet Şimşek evli.

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik:
1956 Bursa’nın Yusufeli İlçesi’nde doğdu. Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olan Çelik, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Enstitüsü Eğitimi Lise Öğretmenliği bölümünü tamamladı. Bir dönem serbest ticaret yapan Çelik, AKP'nin kurucu üyleri arasında yer alıyor. 21. Dönem FP, 22. Dönem AKP’den Bursa Milletvekili seçilen Çelik Evli ve 4 çocuk babası. Çelik Arapça biliyor.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:
1948’de Ordu’da doğdu. 1969’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ordu’da avukatlığa başladı. CHP Genel Merkezi’nin 50. kuruluş yılı nedeniyle açtığı yarışmada “Devlet Partisi’nden Halk Partisi’ne” başlıklı yazısıyla “birincilik” ödülü aldı. 1974-1977 arasında CHP Ordu İl Başkanlığı, 1977-80 döneminde Ordu Milletvekilliği yaptı. 1980’den sonra SHP’de Ankara İl Başkanlığı (l986-87) ve Genel Sekreter Yardımcılığı (1990-91) görevlerinde bulundu. CHP’nin siyasal yaşama yeniden dönüşü üzerine CHP’de yer aldı. 9 Eylül 1992’den 1994 sonuna kadar CHP'nin Genel Sekreterlik görevinde bulundu.

1999 Genel seçimlerinde CHP’nin TBMM dışında kalması üzerine yeniden aktif siyasete döndü. Genel Başkanlığa aday oldu. Parti yönetimi ile görüş ayrılıklarının sürmesi üzerine CHP’den ihraç edildi.
“Bosna İçin İnsanlık Girişimi”, “Doğu Konferansı” ve “Yeni Siyaset Girişimi” gibi sivil girişimlere de öncülük eden Günay’ın “Bosna Yazıları” ve “Karşı Siyaset” adıyla iki kitabı ve çeşitli gazete ve dergilerde hukuk ve siyaset konularında yayınlanmış çok sayıda makale ve söyleşisi bulunmaktadır. Günay evli ve iki çocuk babası.

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan:
1946’da Edirne'de doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı olarak çalıştı. SEKA Genel Müdür Muavini ve Genel Müdürlüğü yapan Unakıtan, Family Finans Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 22. Dönem AKP İstanbul Milletvekili seçilen Unakıtan, 1. Erdoğan Hükümeti'nde Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 23. Dönem Eskişehir Milletvekili seçilen Unakıtan evli ve 3 çocuk babası.

-Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan:
1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden, 4.00'lık ortalama ile üniversite birincisi olarak mezun oldu.
1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak, ABD'ye gitti. 1990 - 1992 yılları arasında ABD Northwestern Üniversitesi Kellogg School'da İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.
1992 - 1994 yılları arasında, Amerika'da finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette danışman olarak çalıştı. 1994 - 2002 yılları arasında Ankara'da ticaretle uğraştı.
2001 yılında AK Parti Kurucu Üyesi ve MKYK üyesi oldu. 58. Hükümet'te Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. Çok iyi derecede İngilizce bilen Babacan, evli ve iki çocuk babası.

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin:
1950 yılında Karabük'te doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra bir süre serbest avukat olarak çalıştı. 20. ve 21. dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı. AKP’de Grup Başkanvekilliği görevinin yanı sıra Adalet Komisyonu üyeliğinde de bulundu. 59. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevinde de bulundu. Şahin, evli ve 4 çocuk babasıdır.

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler:
1949 yılında Ordu'da doğdu. İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Ordu'da yaptı. 1972 yılında ODTÜ'den Metalürji Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. Master ve Doktora derecelerini de aynı Üniversite'den alan Dr. M. Hilmi GÜLER sırasıyla ODTÜ'de part-time asistan, ADMMA'de Makina Mühendisliği Bölümünde asistan ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Türk Uçak Sanayii T.A.Ş-TUSAŞ'ta proje mühendisi ve grup başkanı, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu-TÜBİTAK'ta uzman müdür, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Aktif olarak bilimsel ve teknik araştırma projeleri yürüttü. Ereğli Demir ve Çelik Sanayii TAŞ., İGDAŞ gibi resmi Kurum ve Özel Sektör Kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyesi, Murahhas Aza ve Genel Koordinatör olarak çalıştı. Çeşitli Yatırım Projeleri yürüttü ve uygulamalarında bulundu. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve Etibank'ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Üretimden sorumlu Başbakan Müşavirliği görevinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası.

-Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu:
1955 Yılında Kastamonu’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İsfendiyar Bey ilkokulu, 23 Ağustos Orta Okulu ve Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi’nde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Askerlik görevini Daday Askerlik Şubesi’nde şube başkanı olarak ifa etti. Kastamonu Barosu’na kayıtlı olarak 7 yıl süreyle Kastamonu’da serbest avukatlık yaptı. 1984 yılında Anavatan Partisi’nde siyasete başladı. 18. 19. Ve 20. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Kastamonu’yu TBMM‘nde temsil etti. Anavatan Partisi Genel Merkezi’nde çeşitli görevlerde bulundu. Anavatan Partisi TBMM Grup Başkanlığı görevini yaptı. 28 şubat sürecinin ardından kurulan 55. Mesut YILMAZ hükümetinde, ülkedeki siyasi gerilimin arttığı kritik bir dönemde kabinenin en genç üyesi olarak 13 ay süreyle İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli 2 çocuk babası.

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker:
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 1956’da doğdu. İlk, orta, lise eğitimini Diyarbakır’da tamamladı. 1976 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimliği Lisans Eğitimi, 1982 Aberden University Department of Agricultural Economics Bilim Master Programı, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora Programı’nı tamamladı. AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi, TBMM – Türkiye Pakistan Dostluk Grubu Başkanı, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, 22.ve 23.Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yaptı. Evli, 3 çocuk babası.

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım:
ERZİNCAN 1955 yılında Erzincan'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tershanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ne ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Piri Reis Denizcilik Vakfı ve Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlık görevini sürdürüyor. Evli ve üç çocuk babası Yıldırım, İngilizce ve Fransızca biliyor.

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ:
1960 yılında Erzurum’da doğdu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Akdağ, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Atatürk Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Prof.Dr. Akdağ, evli ve beş çocuk babası.

-Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak:
1946 yılında Trabzon’da doğdu Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Trabzonspor Futbol Takımı Kaptanlığı yaptı ve Yılın Sporcusu Ödülü sahibi oldu. Trabzonspor Asbaşkanı ve Başkanı, YAPISUN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzon Kalkınma Vakfı Kurucusu oldu. Özak, evli ve 2 çocuk babası

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik:
1956 Yusufeli, Artvin doğumludur. Eğitimi Bursa Yüksek İslam Enstitüsü, Kocaeli Yıldız Üniversitesi, İşletme Enstitüsü, Aynı Üniversitede master eğitimi yapmıştır. Çalışma Hayatı; 4 yıl Milli Eğitim Bakanlığında çalışmıştır. Bursa’da çeşitli ticaretle uğraşmıştır. İki yıl yerel bir gazetenin sahibi iken aynı zamanda köşe yazarlığını da yapmıştır. 18 Nisan 1999 seçimlerinde Bursa’dan Milletvekili seçilmiştir ve halen bu görevle birlikte İçişleri Komisyon üyeliğini devam ettirmektedir. Siyasi Çalışmaları; Refah Partisi İl Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Halen AK Parti Bursa Milletvekiliği ve TBMM Grup Başkan Vekilliği Görevlerini yürütmektedir. Medeni Durumu; Evli ve dört çocuk babası.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren:
Nazım Ekren, 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Bursa'da İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra aynı bölüme asistan olarak girdi. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi'nde İktisat Anabilim Dalı’ndan doktor oldu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde doçent, aynı üniversitenin Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde de profesör oldu. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda müşavirlik, danışmanlık ve genel müdürlük yaptı. Marmara Üniversitesi bünyesindeki çeşitli araştırma merkezi ve enstitülerde müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptı. Bankacılık konusunda bir çok eser yayınladı. 1997 yılında Vakıfbank Genel Müdür’ü olarak atandı. Halen AKP’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın:
Mehmet Aydın 1943’de Elazığ’da doğdu. Aydın, 1966 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu ve 1967’de Felsefe dalında doktora öğrenimi yapmak üzere Milli Eğitim Banaklığı tarafından İngiltere’ye gönderildi. Edinburg Üniversitesindeki doktora çalışmasını 1972’de tamamlayarak yurda döndü ve Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde felsefe asistanı olarak göreve başladı. Aydın, 1978 yılında Sistematik Felsefe ve Mantık dalında doçent oldu. Evli olan Aydın, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesine dekan olarak görev yaptı. Aydın, 2002 seçimlerinde İzmir Milletvekili olarak parlamentoya girdi ve 59. Hükümette Devlet Bakanlığı görevi yürüttü.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen:
Kürşad Tüzmen, 1958 yılında Ankara’da doğdu. 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1991 yılında ABD’de University of Illinois Uluslararası İşletme Mastırı'nı tamamladı. 1984 -1991 yılları arasında Devlet Plânlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Serbest Bölgeler Daire Başkanlığı’nda Uzman olarak görev aldı. 1991-1993 yılları arasında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak, 1993-1994 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı olarak, 1994-1997 yılları arasında Genel Müdür olarak, 1997-1999 yılları arasında Müsteşar Yardımcısı olarak, 1999-2002 yılları arasında da Dış Ticaret Müsteşarı olarak görev aldı. Milli yüzücü ve profesyonel dalgıç olan Tüzmen, İngilizce ile Almanca biliyor. Evli olan Tüzmen iki çocuk babası. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2002’de Gaziantep milletvekili seçilen Tüzmen, 58 ve 59. Hükümette de Devlet Bakanlığı görevinde bulundu.

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu:
1949 Trabzon doğumlu olan Sait Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi ve dekan olarak görev yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı, YÖK Üyeliği gibi görevlerde de bulunan Yazıcıoğlu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu'nda da görev aldı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Yazıcıoğlu Arapça biliyor.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu:
Nimet Çubukçu, 1965 yılında Karaman'da doğdu. 1988 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çubukçu, 1990 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çubukçu, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nda ve Çocuk Mahkemeleri'nde görev yaptı. AKP kurucu üyesi olan Çubukçu, 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili seçildi, 2 Haziran 2005'te Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atandı. Yeni Kabinenin tek kadın üyesi Çubukçu, evli ve 1 çocuk annesi.

Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül:
Vecdi Gönül 1939 yılında Erzincan'da doğdu. Devlet bursu ile kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1960 yılında bitiren Gönül, aynı yıl Erzincan İl Maiyet Memurluğu'na atandı. Daha sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlıklar ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı birimlerde müdür düzeyinde görev yapan Gönül, 1976 yılı başında Kocaeli Valiliğine atandı. 1977 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, 1978 yılında Merkez Valiliği'ne 1979 yılında ise Ankara Valiliği'ne getirilen Gönül, 1981 yılı sonunda YÖK Kurucu Üyeliği'ne seçildi ve 1984 yılında İzmir Valisi oldu. İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı ve Sayıştay Başkanlığı görevlerinde de bulundu. 18 Nisan 1999'da Kocaeli milletvekilli olarak parlamentoya giren Gönül, 1999 yılında da TBMM Başkanvekilliği'ne seçildi. 2001 yılında bu görevden ayrılan Gönül, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçti. AKP'de MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı görevi yapan Vecdi Gönül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevinde de bulundu. Gönül, evli ve üç çocuk babası.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay:
Beşir Atalay, 1947 yılında Ankara’nın Keskin kazasında doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Atalay, sırasıyla Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi, Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Daire Başkanı, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Koordinatörü olarak görev yaptı. İlk kez 3 Kasım 2002 Milletvekili seçimlerinde Ankara 2. Bölge'den milletvekili olarak parlamentoya giren Atalay, evli ve üç çocuk babası.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik:
Hüseyin Çelik, 1959 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde doğdu.
1983 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun olan Çelik, aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne asistan olarak girdi. Çelik, Londra Üniversitesi School of Oriental and African Studies'te Turkish Politics bölümünde Master programına devam etti. Türkiye'de ilk siyasal hareket olan Yeni Osmanlılar Cemiyeti ile ilgili araştırmalar yapmak üzere Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da bulunan Çelik, 1991 yılında doktorasını tamamladı. 1997 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doçent olan Çelik, 1999 seçimlerinde DYP'den Van Milletvekili seçildi. 3 Temmuz 2001'de DYP'den istifa ederek AKP kurucuları arasında yer alan Çelik son seçimde Van milletvekili olarak parlamentoya girdi. Türk kültürü, siyasi tarihi ve edebiyatı üzerinde yayımlanmış 11 kitabı bulunan Çelik, İngilizce biliyor. Çelik, evli ve 3 çocuk babası.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu:
Veysel Eroğlu, 1948 yılında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini bu ilçede tamamlayan Eroğlu, 1966 yılında Afyon Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde asistanlık yaptığı dönemde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğrenim gören Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İSKİ Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Daha sonra DSİ Genel Müdürlüğüne getirilen Eroğlu, 22 Temmuz seçimleriyle parlamentoya girdi. Eroğlu evli ve 4 çocuklu.



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,463 µs