iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

MHP ve CHP Başbakan’a güveniyor!

18 Haziran 2014 12:29 tsi
MHP ve CHP Başbakan’a güveniyor! Başbakan eğer aday olursa, İhsanoğlu’na karşı o bildik sert kampanyasını yürütür mü? Çünkü muhalefetin hesabı biraz buna dayanıyor... iyibilgi Ankara

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun MHP ve CHP'nin çatı adayı olarak belirlenmesi, hayli uğraşılmış bir seçme sürecinin yaşandığı işaretini veriyor. Şu sıralar İhsanoğlu-doğal olarak-"in" konu ve herkes Cumhurbaşkanlığı yarışında-eğer aday olursa-Başbakan Erdoğan'a göre avantaj ve dez-avantajları ile "seçilme şansı"nın hesaplarını yapıyor.

Belli ki, CHP ve MHP oy tabanının üzerine ihtiyaç olan eksiği tamamlamak üzere AKP seçmen kitlesi hedef olarak seçilmiş. Çünkü İnsanoğlu ve Erdoğan arasında temel çizgiler bağlamında "aynılık" aranmış gibi görünüyor.

MHP seçmeninin İhsanoğlu'na itiraz etmesi için bir neden pek ortada yok. CHP içinde ise bu adaya sıcak bakmayanların olduğu ise şimdiden biliniyor. CHP seçmeninin bir kısmının dahi eli İhsanoğlu'na oy vermeye yanaşmazsa bu ciddi bir engel oluşturabilir. İlk turda belki HDP'den bir kesimin de oyunu kazanabilir. Tabii bu HDP adayının kimliğine de bağlı. Ancak ikinci tur için HDP seçmen kitlesinden fazla umudu CHP ve MHP'nin de yok gibi.

Bunlar şimdiden yapılan, genel geçer, kabataslak analizler Cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu'nun durumu ile ilgili. Ancak MHP ve CHP'nin Erdoğan'ın karşısına koydukları İhsanoğlu hesabı var!
Yani, Erdoğan seçim meydanlarında İhsanoğlu için ne söyleyebilir hesabı. Erdoğan'ın seçimler öncesinde-özellikle son seçimlerde görüldüğü üzere-kendi tabanını konsolide etmek, safları sıklaştırmak için sert bir kampanya yürüttüğü biliniyor.

Oysa İhsanoğlu bu kompozisyona uygun değil. Belki Mısır darbesi sırasındaki tutumu eleştirilebilir ama bu bir saniyelik bir cümle ve kaç kere tekrarlanabilir? Kaldı ki, İhsanoğlu'nun milliyetçi-muhafazakâr-bilim insanı kimliği biliniyor. Üstelik hep söylenen esnek, sabırlı ve kibar biri olduğu. Yani keskin kampanya ters tepebilir. Yani CHP ve MHP hesabının biri de bu.

Peki ama Başbakan Erdoğan sadece şunu yaparsa; Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adı ilk duyulduğunda ve yorumu sorulduğunda yaptığı gibi, "En iyisini halk bilir" derse?

Seçim kampanyaları sırasında ise sadece Başbakanlık döneminde yaptığı icraatları anlatır ve "saldırgan bir kampanya" yürütmezse. "Koşar, koşturur, terleriz" derse? Bu durumda İhsanoğlu'nun önünde iki seçenek kalıyor: ya Erdoğan'ı eleştirecek ki, bu kendisine CHP ve MHP'den verilecek en kötü akıl olur. Ya da kendisini anlatacak. Bu da ancak "aferim" ve CHP-MHP oylarını getirir.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs