En Sıcak Konular

Eş-Şebab'dan kaçış sürüyor

18 Haziran 2014 11:08 tsi
Kenya'da terör örgütü Eş-Şebab tarafından düzenlenen ve 62 kişinin ölümüne neden olan saldırıların ardından Mpeketoni'deki Müslümanların, olası saldırılardan korunmak için bölgeyi terk etmeye başladığı bildirildi.

Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Mpeketoni'nin Lamu bölgesinde gerginliğin artması, Müslümanları tedirgin ediyor.
 
Mpeketoni'dedi dükkanlar, işyerleri ve okullar, saldırılarda hayatını kaybedenlerin defin işlemleri nedeniyle kapalıyken, Müslümanlar yavaş yavaş bölgeden ayrılıyor.
 
Eşi ve çocuklarıyla kentte ayrılan, bölgedeki bir okulun müdürü Ali Lali Uweso, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri için artık güvenli olmayan Mpeketoni'de Müslümanların ve Müslüman etnik grup olan Swahililerin, daha sakin yerlere göçmeye başladığını belirtti.
 
Mpeketoni'nin girişinin, bir grup genç tarafından kapatıldığını dile getiren Uwesco, grubun intikam almak istediğini, bu nedenle Müslüman ve Swahililere yönelik saldırı planları yapıldığı bilgisi aldıklarını kaydetti.
 
Müslüman ailelerin korkmak için haklı gerekçelerinin olduğunu dile getiren Uwesco, Müslüman Swahililere ait 4 evin ateşe verildiğini ifade etti.
 
Bölgeden halen ayrılmayan Müslümanların, olası saldırılara karşı korunmak için aralarında organize olmaya başladığı bildirildi.
 
Hristiyan topluluğun liderlerinden Steve Wanyoike ise Müslümanların kendi rızalarıyla bölgeden ayrılmaya karar verdiğini kaydederek, saldırıların ardından cesetler üzerindeki incelemelerde ölenlerin hepsinin Hristiyan olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
 
Hristiyan bir grup gencin, Müslümanların bölgeyeden çıkmaması için kentin girişini kapattığını savunan Wanyoike, gençlerin, Müslüman ailelerin bölgeden ayrılmamasını talep ettiğini ifade etti.
 
Kenya'nın doğusunda Eş-Şebab örgütü üyelerince, Somali sınırı yakınlarındaki Mpeketoni kentinde bir karakol ile iki otele ve aynı kentin Poromokoni köyüne düzenlenen saldırılarda 62 kişi hayatını kaybetmişti.
 
Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ise olayla ilgili, saldırı öncesinde gelen istihbarat bilgileri ve uyarıları dikkate almayan güvenlik görevlileri ile olayla bağlantılı oldukları tahmin edilen yerel siyasetçileri suçlamıştı.

aa


Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,081 µs