En Sıcak Konular

Guantanamo’da değil ABD'de yargılanacak

18 Haziran 2014 08:38 tsi
Beyaz Saray, ABD’nin Bingazi Konsolosluğu’na Eylül 2012’de düzenlenen roketatarlı saldırıyı düzenleyenlerin elebaşlarından Khatallah'ın, Guantanamo’da değil ABD’de yargılanacağını bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Caitlin Hayden, ABD’nin Bingazi Konsolosluğu’na Eylül 2012’de düzenlenen roketatarlı saldırıyı düzenleyenlerin elebaşlarından Ahmed Ebu Khatallah'ın, Guantanamo’da değil ABD’de yargılanacağını belirtti.
 
Hayden, yaptığı açıklamada, Khatallah'ın ABD dışında güvenli bir noktada gözaltında tutulduğunu kaydederek, şunları ifade etti:
 
"Khatallah kendisine yönelik suçlamalarla yüzleşmek üzere ABD’ye getiriliyor. Bazıları onun Guantanamo’ya görülmesini önerdi. Bunu en başından reddettiğimizi belirtmeliyim. ABD yönetiminin bu konudaki politikası net: Başkan Barack Obama göreve geldiğinden bu yana Guantanamo’nın nüfusuna bir tek kişi dahi ilave edilmedi ve federal yargı sistemimizle teröristlere yönelik hızlı yargılamalarda önemli bir başarı sağladık. Khatallah Guantanamo’da değil ABD’de yargılanacak."
 
Khatallah’ın hafta sonu Bingazi’de ABD özel operasyon timlerince gerçekleştirilen gizli operasyonda ele geçirilmesinin ardından ABD’de, söz konusu şüphelinin Guantanamo’ya gönderilmesi gerektiğine yönelik haberler yer alıyordu.
 
ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na 11 Eylül 2012’de düzenlenen roketatarlı saldırıda, Büyükelçi Chris Stevens ile diplomatlar Sean Smith, Glen Doherty ve Tyrone Woods hayatlarını kaybetmişti.

aa


Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,716 µs