En Sıcak Konular

Ofislerdeki böcekten Erdoğan'ın gölgesi çıktı

18 Haziran 2014 08:22 tsi
Ofislerdeki böcekten Erdoğan'ın gölgesi çıktı
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Subayevleri Konutu ve Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde bulunan 2 ayrı dinleme cihazına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında sürpriz bir gelişme yaşandı.

Başbakan Erdoğan'ın eski yakın koruma müdürü Zeki Bulut gözaltına alındı. Denizli Emniyet Müdürü olarak atanan Zeki Bulut, böceklerin konulduğu tarihte Erdoğan'ın en yakınındaki isimdi. Başbakan Erdoğan'ı gölgesi gibi takip ediyor, yanından hiç ayrılmıyordu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ikinci isim ise eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel oldu. Bunların dışında 10'u istihbarat polisi toplam 12 kişinin evine baskın yapıldı. Evlerde dinlemeye yönelik dijital veri aranırken bilgisayarların tüm veri tabanları kopyalandı.

FARKLI İLLERE DE SIÇRADI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Bürosu savcısı Durak Çetin tarafından yürütülen "Casusluk" soruşturması kapsamında Ankara'da 8, Erzurum, İstanbul, Diyarbakır ve Gölbaşı'nda birer kişi için gözaltı ve arama kararı çıkartıldı. 2 yıldır devam eden soruşturma kapsamında Ankara Terör Şube ekipleri farklı bölgelerdeki evlere sabah saatlerinde baskın düzenledi. Yeni yasa kapsamında dosya farklı illerdeki savcılıklara gönderilerek, gözaltı kararı alındığı öğrenildi. Dosyada Başbakan Erdoğan'ın 2 ayrı ofisinde bulunan böceği koyan kişilerin kesin delillerle tespitlerin yapıldığı öğrenilirken gözaltı kararı çıkartılan isimlerin Erdoğan'ın o dönem en yakınındaki kişiler olması şok etkisi yarattı. Dönemin Koruma Müdürü ve eski Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile eski Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel, Yakın Koruma Şube Başkanı Erdinç Gürkan'ın da da aralarında bulunduğu koruma ekibine yönelik operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı çıkartılan polis memuru Serhat Demir'in yurtdışında olduğu öğrenilirken bir polisin de meslekten ihraç edildiği belirtildi. Özellikle Erdoğan'ın o dönemki koruma müdürü Bulut, Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmayan, bu yüzden de tüm konuşmalarına vakıf bir kişi olarak biliniyordu.

HARD DİSKlERE EL KONULDU

Operasyon Başbakanlık Teftiş Kurulu, MİT ve İstihbarat'tan gelen raporlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Teftiş Kurulu savcılığa 5 kişi, MİT 4 kişi, İstihbarat birimleri ise 3 isim bildirdi. Savcı Çetin aylar süren teknik ve fiziki takibin sonrasında gelen raporlar doğrultusunda operasyon kararı aldı. Şüphelilerin evlerine yapılan baskında Başbakan'ın ofisinde yapılan dinlemelerin arşivleri, dijital verilerin arandığı öğrenildi. Evde bulunan bilgisayarların veri tabanları kopyalanırken hard disk ve CD'lere de el konuldu. "Casusluk" kapsamında yapılan dinlemelerin kimlere servis edildiği, hangi amaçlar doğrultusunda kullanıldığına yönelik bazı verilere ulaşıldığı öğrenildi. İfadeler doğrultusunda operasyonun genişletileceği öğrenilirken soruşturmanın tamamlandığı gerekçesi ile böcekler MİT'ten istenerek adli emanete teslim alındı.

İŞTE GÖZALTI KARARI ÇIKANLAR
 
1. sınıf emniyet müdürü Mehmet Yüksel. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Yüksel, Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yapıyor.

1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut. Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan Bulut, Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda çalışıyor.

3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Özdoğan. İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Özdoğan, Gaffar Okkan PMYO'da görev yapıyor.

4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar. İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Zavar, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapıyor.

Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet Türer. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nda çalışıyordu, meslekten ilişiği kesildi.

Komiser Enes Çigci. İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan Çiğci, Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.

Başpolis Memuru İbrahim Sarı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyor.

Polis memuru Hurşit Gölbaşı, Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğü'nde çalışıyor.

Polis memuru Harun Yavuz, KOM Daire Başkanlığı'nda çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne nakledildi.

Polis memur Seyit Saydam, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyor.

Polis memuru İlker Usta, İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi.

4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan Demir, Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan Demir, gözaltına alınamadı.

BÖCEK NE ZAMANVE NASIL BULUNDU?
 
Başbakan 'ın gizli görüşmelerinden bazılarının telefon dinlemelerinde geçmesi üzerine Emniyet İstihbarat detaylı inceleme yapmıştı. "Temiz" raporunun ardından şüphelerin artması üzerine MİT gizlice arama yapmıştı. İlk böcek Başbakan'ın Subayevleri'ndeki ofisinde 28 Aralık 2012 günü, 2'nci böcek ise Resmi Konut'taki ofiste 30 Aralık günü bulundu.
 
AYAKKABI ATILINCA EĞİLMİŞTİ
 
Erdoğan'ın o dönem koruma müdürlüğünü yapan Zeki Bulut, sakin kişiliğiyle tanınıyordu. Başbakan Erdoğan'a yönelik İspanya'da yapılan ayakkabı fırlatma olayı kariyeri açısından en olumsuz olaylardan birisiydi. Bir kişi Erdoğan'a ayakkabı fırlatmış, o esnada Başbakan'ın hemen arkasında bulunan Bulut, ayakkabı saldırısı üzerine kendisini korumak için yere eğilmişti. Başbakan Erdoğan'ı İspanyol korumalar makam aracına bindirmişti.

Sabah


 



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs