En Sıcak Konular

MHP, Anayasa taslağı konusunda AKP'yi eleştirdi

29 Ağustos 2007 17:22 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''anayasa değişikliği tartışmalarının, AK Parti'nin takiye anlayışının yeni bir tezahürü'' olduğunu öne sürerek, ''Hem taslağı hazırlatıyorlar, hem de sahip çıkmıyorlar'' dedi.

Gazetecilerle makamında sohbet eden Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün andiçme törenine Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının katılmamasının, polemik konusu yapılmaması gerektiğini söyledi. Yaşanan sürecin sıkıntılı geçmemesi için her kesimin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini ifade eden Vural, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili TBMM'nin iradesinin ortaya çıktığını belirterek, buna saygı duyulmasını istedi.
      Vural, cumhurbaşkanlığı makamını siyasileştirmenin de doğru olmadığını vurgulayarak, ''Cumhurbaşkanının görev ve sorumlulukları Anayasada gayet açık. Cumhurbaşkanlığı eksenli bir tartışma, Türkiye'ye yarar getirmez'' dedi.
      Cumhurbaşkanı seçim sürecinin, AK Parti tarafından hem 22 Temmuz öncesi, hem de sonrasında iyi yönetilemediğini savunan Vural, yaşanan süreçte sakin olunması, polemiklere girmeden, devlet adamı gibi davranılması gerektiğini söyledi.
      Vural, bir takım çevrelerin hassasiyetlerinin olabileceğine de dikkati çekerek, ''AKP'nin, endişeli olanların hassasiyetlerini giderecek yöntemi bulması gerekiyor'' dedi.
      Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşananlardan ders çıkartılmasını isteyen Vural, Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili endişeler konusunda, uygulamalarına bakılarak karar verilmesi gerektiğini kaydetti.
      Anayasa değişikliği konusundaki tartışmaları ''sanal'' olarak niteleyen Vural, uzmanlar tarafından hazırlanan ve AK Parti'ye sunulan taslağın arkasında siyasi irade bulunmadığını söyledi.
      ''Ortada anayasa taslağı yok. İlk önce arkasındaki siyasi iradeyi görmek lazım'' diyen Vural, şunları kaydetti:
      ''Bu irade oluştuktan sonra nasıl katkıda bulunuruz, ona bakmak lazım. Görünen o ki anayasa değişikliği tartışmaları, AKP'nin takiye anlayışının yeni bir tezahürü. Uzmanlara hem anayasa taslağını hazırlatıyorlar, hep de sahip çıkmıyorlar. Bu taslağı MHP hazırlatmadı. Bundan önce de birçok Anayasa taslağı hazırlattılar. Kamuoyunda tartışmalar oldu, ama hepsi boş çıktı. Siyasal irade oluştuktan sonra metin üzerinden geniş bir uzlaşı sağlanmalı, ondan sonra süreç başlatılmalıdır. Hem arkasında siyasi irade olmayan taslak, neden medyada tartışılsın? Bunun arkasında AK Parti var. Dolaylı tartışmalar, anayasa değişikliği için uygun olan zeminin de kaymasına neden olabilir.''

Milliyet



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs