En Sıcak Konular

Lübnan ordusuna destek için bakanlar toplandı

17 Haziran 2014 14:53 tsi
İtalya'daki toplantıda Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Yılmaz temsil ediyor

 İtalya’nın ev sahipliğini yaptığı "Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin Desteklenmesi İçin Bakanlar Toplantısı" başladı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen, Türkiye’yi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın temsil ettiği toplantıya 40 ülke ve 3 uluslararası örgütten temsilciler katılıyor.

Toplantı öncesi aile fotoğrafı çekilmesinin ardından açılış konuşmalarından ilkini yapan ev sahibi ülkeden Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, “Irak ve Suriye’de son yaşanan gelişmeler ve aldığımız haberler, bizim işimizin ne denli önemli ve ciddi olduğunu göstermekte” dedi. Ortadoğu’daki son gelişmeler nedeniyle bölgenin terör merkezine dönüşme riski olduğunu söyleyen Mogherini, Ortadoğu'da tüm tarafların tam katılımıyla yeni bir dengeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Mogherini, Lübnan'ın bölge için önemini, “Lübnan’ın istikrarı, egemenliğinin ve bütünlüğünün desteklenmesi, Ortadoğu ve Akdeniz'in barış ve istikrarı için esastır” sözleriyle ifade etti. “Suriye’deki dram 3 yıldır büyük bir insani trajediyi beraberinde getirdi” diyen Mogherini, bu ülkedeki krizin, komşularından Lübnan’ın çok sayıda göçmeni misafir etmek durumunda bıraktığına işaret etti.

Lübnan Savunma Bakanı Samir Makbel de uluslararası topluma ülkesine gösterdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Suriye ile karmaşık bir ilişkileri olduğunu belirten Makbel, bu ülkedeki durumun kendi ekonomilerini de olumsuz etkilediğini dile getirdi. Makbel, terörizm riski, sınır kontrolü ve güvenlik nedenleriyle silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil de konuşmasında, Suriye ve Irak’ta son yaşanan gelişmelerin ordularının güçlendirilmesi gerekliliğini gösterdiğini belirterek, bölgede sınırların değiştirilmesinin istikrarsızlık getireceğini vurguladı.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un, Birleşmiş Milletler Geçici Gücü (UNIFIL) Komutanlığı’na Tümgeneral Luciano Portolano’yu atadığı belirtildi. Lübnan Dışişleri Bakanı Bassil de Portolano’nun atanmasından ötürü İtalya ve UNIFIL’i tebrik etti.

Bu arada, toplantı için Roma’ya günübirlik ziyarete gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.

AA



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,266 µs