En Sıcak Konular

''Yoğun gayret içindeyiz''

17 Haziran 2014 12:01 tsi
''Yoğun gayret içindeyiz'' Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, "Elçilikler bütün personeliyle birlikte bulundukları ülkelerin teminatı altındadır. Irak'ta merkezi hükümet bunu başaramamıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada,  dün vefat eden sinemanın önemli isimlerinden senarist, yazar, düşünür Ayşe Şasa'ya Allah'tan rahmet diledi.
 
Şasa'nın, bir röportajında "Kökleriyle barışamayan bir toplumun soylu işler yapması mümkün değil" dediğine işaret eden Erdoğan, "Kökleriyle barışarak, tarihin ve medeniyetin aydınlığında son derece önemli işler yapmış, önemli eserler bırakmış bir sanatçımızdı. Rahmetle yad ediyor, mekanı inşallah cennet olur" dedi.
 
Erdoğan, bölgede bir kez daha çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin kimi zaman doğrudan, kimi zaman dolaylı olarak bu gelişmelerden etkilendiğini söyledi.
 
"Yoğun gayret içindeyiz"
 
En son Irak'ın Musul kentine, IŞİD adı verilen örgüt tarafından  saldırı düzenlendiğini anımsatan Erdoğan, Musul'un, örgüt elemanlarının kontrolüne geçtiğini anlattı.
 
Erdoğan, Musul'da bulunan başkonsolosluğun, IŞİD mensupları tarafından kuşatıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İçeridekilere kapıları açma çağrısı yaptı. Musul'da güvenliği sağlayan Irak kuvvetleri, şehri tamamen terk ettiği için başkonsolosluğumuzdaki görevlilerin, içeride bulunanların can güvenliği bakımından çatışmaya girmemekten başka seçeneği bulunmuyordu. Başkonsolosluğumuzda bulanan, başkonsolos, ailesi ve personelden oluşan 49 vatandaşımız başka yere götürüldüler ve şu anda orada tutuluyorlar. Ayrıca o bölgede çalışan 31 TIR şoförümüz de yine IŞİD tarafından alıkonuluyor.
 
Hem başkonsolosluk çalışanlarımızı hem şoförlerimizi oradan almak için çok yoğun gayret içindeyiz. Dışişleri Bakanlığımız'da bir kriz masası oluşturuldu, ilgili tüm birimlerle gelişmeler an be an kontrol ediliyor. Irak makamlarıyla da sürekli irtibat halinde vatandaşlarımızın kurtarılması için her türlü imkan kullanılıyor. Dışişleri Bakanlığımız'daki kriz masası aynı zamanda Irak'ta bulunan vatandaşlarımızın tahliyesini de koordine ediyor ve gerekli uyarıları yapıyor."
 
"Bulundukları ülkelerin teminatı altındalar"
 
Başbakan Erdoğan, elçiliklerin, bütün personelleriyle birlikte bulundukları ülkelerin teminatları altında olduğuna işaret etti.
 
Her ülkenin, kendi toprakları üzerinde faaliyet gösteren diplomatik personeli adeta kendi namusu, şerefi gibi görüp, onların can, mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu vurgulayan Erdoğan, Irak'taki merkezi hükümetin bunu başaramadığını, Musul'daki başkonsolosluk binalarını ve personelini koruyamadığını bildirdi.
 
Bu tür talihsiz olayların zaman zaman başka ülkelerin de başına geldiğini dile getiren Erdoğan, en son ABD'nin Libya'daki büyükelçisinin feci şekilde katledildiğinin altını çizdi.
 
Erdoğan, "İnşallah Musul'da rehine olarak tutulan diplomatik personelimiz ve vatandaşlarımız sağ salim Türkiye'ye döneceklerdir. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapıyor, son derece hassas ve yoğun şekilde çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.
 
"CHP'nin hangi kriterleri esas aldığını biliyoruz"
 
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Biz CHP'nin, özellikle de CHP Genel Müdürü'nün Ortadoğu politikasında hangi kriterleri esas aldığını çok iyi biliyoruz. Bu yaklaşım son derece tehlikeli bir yaklaşımdır. CHP, bir yandan genel müdürünün açıklamalarıyla bir yandan da yandaş medyasının haber ve yorumlarıyla bizim oradaki vatandaşlarımızın hayatlarını ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Böyle sorumsuzluk olmaz.
 
CHP, dış politikada mezhep taassubunun, iç politikada terör örgütlerinin, siyaset üretmede de Pensilvanya'nın esiri haline gelmiştir. MHP'ye yavru mulahelef demiştik, bunu bile hak etmiyor. MHP doğrudan doğruya CHP ve Pensilvanya'nın vagonu haline gelmiştir."

Böcek soruşturması
 
Başbakan Erdoğan, "Böcek" soruşturmasına ilişkin de "Konuyla ilgili birimler, yargıyla müşterek olarak şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar. Neticeyle ilgili henüz bana ulaşan bir bilgi yok." diye konuştu.


aa



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,465 µs