En Sıcak Konular

Türkmenler yiyecek ve su sıkıntısı çekiyor

17 Haziran 2014 08:12 tsi
Türkmenler yiyecek ve su sıkıntısı çekiyor IŞİD militanlarının Telafer'e saldırısından sonra yaşadıkları yerleri terk ederek peşmerge kontrolündeki Sincar ilçesine sığınan Türkmenler, su ve yiyecek sıkıntısı çekiyor.

 Musul’un, Türkmenler’in yoğun olarak yaşadığı Telafer ilçesini kontrol altına almak için düzenledikleri saldırıda çok sayıda sivili öldüren ve yaralayan IŞİD örgütü üyelerinin bir kısmı, yerel polis gücü ve sivil direnişçilerle girdikleri çatışmalarda öldürüldü.

AA muhabirinin  Türkmen Cephesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Telafer’i ele geçirmek için 2 gün boyunca  ağır havan topu saldırıları düzenleyen IŞİD militanları, bölgede kontrolü sağladıktan sonra 30 civarında ŞiiTürkmen ile ele geçirdikleri bazı yerel polislerin yaşamlarına son verdi.

Havan toplarıyla yerleşim yerlerine zarar veren militanlar, İmam Saad Türbesi’ni de havaya uçurdu.

Telafer’in kenar mahallelerinde çıkan çatışmalarda ise  IŞİD militanlarından bazıları  yerel polis gücü veTürkmen direnişçiler tarafından öldürüldü. Bu arada, IŞİD'e karşı direnmek için silahlanan Türkmenlerin arasında kadınlar da yer aldı.

Örgüt üyeleri kayıplarına rağmen, Telafer’i ele geçirdikten sonra ilçe merkezinde gövde gösterisi yaptı, ardından kamu binaları ile Osmanlı döneminde yapılan Telafer Kalesi’nde konuşlandı.

Türkmenler yiyecek su sıkıntısı çekiyor

İŞİD militanlarının ilçeye girmesinin ardından yaşadıkları yerleri terk ederek Telafer’e 50 kilometre mesafede bulunan, peşmerge kontrolündeki Sincar ilçesine sığınan Türkmenler ise yoklukla mücadele ediyor.

Bazı Türkmen aileler, Sincar’da yaşayanlar tarafından evlerinde misafir edilirken, pek çok Türkmen de cami, okul ve inşaatı devam eden binalarda barınıyor.

Evlerini acilen terk ettikleri için yanlarında giyecek, yiyecek , eşya ya da para alamayan Türkmen aileler, yiyecek ve temiz su bulmakta zorluk çekiyor. Özellikle dün ve önceki geceyi uykusuz geçiren ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan kadın ve çocuklar yardım bekliyor.

AA



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,306 µs