En Sıcak Konular

Ak Partili Çelik: Siyasi mühendislik yine tutmadı

16 Haziran 2014 17:31 tsi
CHP ve MHP'nin çatı adayını açıklamasından sonra Ak Parti'den, "Siyasi mühendislik bir kez daha tutmadı" yorumuna neden oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesini "Türkiye'de siyasi mühendislik bir kez daha sonuç almamıştır" diye değerlendirdi.

Kanal 24 televizyonunda soruları cevaplayan Çelik, "CHP'li vekillerin üzerinde bile hemfikir olmadığı bir adayı çatı aday ilan ediyorsunuz. Bütün CHP tabanı niçin sempati ile baksın. Birçok açıklama var CHP'den, "Sağa açılmıştık, şimdi islamcılığa açılıyoruz" diyen var. "Bu çatı akar" diye tweet atan vekiller var. CHP'li vekilleri bile hoşnut etmeyen aday. MHP'ye gelince... MHP'nin tabanı milliyetçi muhafazakardır. MHP'nin bugünkü çatısı milliyetçi falan değil, ulusalcıdır. Ulusalcılık, manaevi yanı alınmış bir milliyetçiliktir" diye konuştu.

İhsanoğlu'nun AK Parti karşıtı medya ile sıkı fıkı olduğunu kaydeden Çelik, "Bu seçimde yeni Türkiye ve eski Türkiye yarışacak" dedi.

TAYYAR: BAŞBAKANIMIZA HAYIRLI OLSUN

CHP’yle MHP’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’nın eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanlığı için ‘çatı aday’ göstermesinin ardından Ak Parti'den ilk yorum Gaziantep vekili Şamil Tayyar’dan gelmişti.

Şamil Tayyar, Twitter hesabından “Çatı aday belli oldu. Başbakanımızı kutluyorum, hayırlı olsun” yazdı.

Tayyar daha sonra da şu şekilde bir mesaj attı: Darbeci darbeciyi Çankaya yolunda bulurmuş! Esad ve Sisi kankası, Neocon sempatizanı İhsanoğlu çatı aday! Rabbim verdikçe veriyor.

KUZU: KILIÇDAROĞLU YOLDA GÖRSE TANIMAZ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, ise “Kılıçdaroğlu bu ismi buldu, bence bu ismi birisi kağıda yazıp eline vermiştir. Yolda karşılaşsalar kesinlikle Kılıçdaroğlu Ekmeleddin Beyi tanımaz, hiçbir özelliğini de bilmez” dedi.

CHP ve MHP’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermelerini değerlendiren Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun muhalefet tarafından bulunmuş zoraki bir isim olduğunu söyledi.



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs